Kubhundar & NärCon-bok

Publicerad: Fredag, 9 november 2018, Skribent: Jenny

I och med konventet Närcons jubileum får vår bokhandel besök av grundarna som på måndag kommer in och signerar sin jubileumsbok om konventets historia. Vid det här laget har minst ett par generationer av fans av brädspel, anime, TV-spel, cosplay och annat som bildar fandom i alla dess former haft Närcon (sommar)som årets höjdpunkt. För många är det det största forumet i Sverige för japansk media i alla dess former i Sverige. 

Vi här på bokhandeln försöker så gott vi kan hålla jämna steg med efterfrågan på allt gulligt och intressant japanskt, och har nu äntligen lyckats få tag på Pocky! I flera smaker, dessutom. Kanske var det på Närcon många av oss smakade Pocky för första gången?

Dessutom håller vi alltid utkik efter det typiskt japanska fenomenet att kombinera flera söta saker (i flera bemärkelser), och där har vi fått en riktig jackpot med de nya mameshibamjukisarna: Shiba Inu (och en Pomeranier) som fyrkantiga mjuka figurer eller kuddar. De ska nämligen inte bara vara hundmjukisar, utan godisbitar också! Kan det bli mer japanskt?Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.