Julklappstips till TV-spelsinsintresserade

Publicerad: Torsdag, 18 november 2021, Skribent: Gabi

Älskar du eller en närstående digitala spel? Då har vi en bunt presentförslag för dig, vare sig det är retrogaming eller de senaste grejerna som gäller!

GENERATION 500 - AMIGA 500 TOG MIG DIT JAG VILLE är en oversizead minnesbok som hyllar 80-talets bästa hemdator och alla som med den steg in i nördkulturen. Här uttalar sig de då unga digitala pionjärerna, om vad Amiga betydde då och nu, plus massa nostalgiska bilder på spelen, tidningsartiklarna, händelserna och mer. Ett måste för alla som var med på resan och i år till ett oslagbart pris – 99 kronor för 181 sider ren och skär nostalgi, så länge lagret räcker!

Mer retro får vi i fullt spelbara arkadmaskinen 240IN1 MINI ARCADE MACHINE. Bara 20 cm stor, med riktigt härliga knappar och 8-bitarsdesign, innehåller den 240 enkla spel som låter dig återuppleva forna dagars spelande utan att behöva hälla ner en hel påse mynt, den går snällt på batterier.

Både lite nytt och retro är Final Fantasy VII, där vi bland annat har en FFVII REMAKE CAN BADGE COLLECTION. Små pins med spelets huvudpersoner och viktiga symboler, som säljs i blindpacks, så det blir en överraskning vilken man får. Passar bra i ett nördig Secret Santa-byte, eller om du vill sticka med en liten present i ett julbrev.

Gillar ni att mysa med ANIMAL CROSSING? Vi har flera olika produkter, bland annat två söta muggar med motiv från New Horizon: En linup med figurerna nästan exakt som de ser ut i spel och en med mer tecknade bilder i skönt pastelliga toner. Även väggkalender för 2022 och ett antal pussel!

WORLD OF WARCRAFT har hunnit bygga upp en imponerande mängd merch genom åren. Senaste tillskottet är en World of Warcraft-variant av det kluriga samarbetsspelet Pandemic. WRATH OF THE LICH KING A PANDEMIC SYSTEM BOARDGAME heter den och är ny på hyllan.

Inte inkommen än, men vi håller tummarna den landar innan jul, är ASSASSIN'S CREED: THE CULINARY CODEX, en kokbok med tio kompletta festmenyer. Återskapa en meny och eventuellt ett lönnmord från italienska renässansen, franska revolutionen eller det viktorianska London. (Ps, förbokning rekommenderas, om du känner att den ger dig starka #villhöver-känslor)

Är matlagning inte din grej, har vi även många andra samlarföremål, böcker och serier knutna till Assassin’s Creed, som spännande THE MING STORM av Yan Leisheng. Den utspelar sig i Kina under Ming-dynastin, ett ännu outforskat område i spelvärlden. Men även här kämpade lönnmördare mot tempelherrarna, tills de blev bortdrivna. Nu är det upp till Shao Jun, ensam överlevande av massakern som i sin exil tränats av Ezio, att återvända hem och återuppta kampen.

Mer spel-inspirerad läsning hittar du här och vi har även en sida för spelinspirerade samlarföremål, kläder, mjukdjur och annat


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev