Julböcker!

Publicerad: Fredag, 30 november 2018, Skribent: Sofia

Adventsböcker och julsagor!

En riktigt mysig tradition som nu är inne på sitt sjunde år är utgivningen av en adventsbok, alltså en bok i 24 kapitel avsedda att läsas ett om dagen från 1 december fram till julafton. De skrivs och illustreras av våra bästa barnboksförfattare och illustratörer som Siri Sponts En förtrollad jul med Alexander Janssons magiska illustrationer för ett par år sen och nu i år Ingelin Angerborns En klurig jul, illustrerad av Per Gustavsson. Årets adventsbok handlar om Rutan som önskar sig en kompis i julklapp och de klurigheter som uppstår när kompisen hon hittar är en robot som kan göra sig osynlig.

Klassiska barnböcker med jultematik passar också ypperligt som uppladdning inför julen. Vi har Astrid Lindgrens Jul i stallet, Julen kommer till Mumindalen och en trevlig samling Illustrerade julsagor samt mycket mer. En rolig serie som kommit på senare år är Jakten på julen av Matt Haig, vars tredje del, Jultomten och jag nyligen har utkommit. Serien passar alla bokslukare i åldrarna 9-12.

Vi har också en mysig Harry Potterkalender med små pocket POP!-figurer. Tyvärr fick vi bara några få exemplar till varje butik så här är det först till kvarn som gäller! Vi har mycket annat som förstärker julstämningen också: nördiga ljusslingor, jultröjor och gulliga figurer, även om jag själv just idag mest suktar efter detta paraply som ändrar färg i regnet! Eller kanske en choklad-Sirius eller två.Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.