Johan Egerkrans signerar i Stockholm

Publicerad: Tisdag, 29 november 2022, Skribent: Linda

Onsdag den 30 november besöker Johan Egerkrans vår butik i Gamla Stan. Johan kommer bland annat att signera den nya utgåvan av Mio, Min Mio, som han illustrerat med lysande resultat. Signeringen startar kl. 17.00.

En signerad utgåva är en perfekt julklapp för familjemedlemmar i alla åldrar, och även hans andra böcker är som vackra smällkarameller att lägga under granen. 

OM MIO, MIN MIO
Historien om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i Landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onda riddar Kato, är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser. En storslagen, vacker och poetisk saga som väcker tankar om livet och döden, gott och ont, och kärlekens makt. Det sägs att Astrid Lindgren fick idén till boken när hon promenerade genom Tegnérlunden i Stockholm och gick förbi en ensam pojke på en bänk. Det var en mörk höstkväll och han såg så ensam och ledsen ut. Och hon lät honom bo på Upplandsgatan 13 eftersom hon såg honom försvinna in i den porten.

Mio, min Mio är en av Astrid Lindgrens allra mest älskade historien. 2020 släpptes denna älskade berättelse ny utgåva, då med fyrfärgsillustrationer av självaste Johan Egerkrans. Nu kommer denna uppskattade version i större (och ännu lyxigare!) format. 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev