Inventering

Publicerad: Fredag, 6 januari 2023, Skribent: Gabi

Först kommer jul med klappar och gröt, sen kommer nyår med partaj och pangande... och sen kommer INVENTERING! För alla som jobbar eller någon gång extraknäckat i detaljhandel bör minnet sitta kvar: det är den tid på året när vi som alla andra butiker räknar igenom våra prylar och pinaler. Stämmer antalet Berserk Deluxe album i alla butiker och lager, eller rörde vi ihop något när vi sålde ett halvton under julen (obs, siffra uppskattad efter hur de känns att blippa i kassan). Har vi faktiskt 123 löstärningar D6 men bara 73 stycken D8? (Lifehack: Man kan väga de små rackarna). Och så vidare, hela vägen genom våra butikers många skrymslen och vrår. Ibland har vi det glada ögonblicket att vi hittar saker vi trodde var försvunna, men som bara visat sig vara fel (exempelvis sista exemplet av ett Marvel-seriealbum som sökt sig in på bilderbokshyllan och där haft en lugn december, medan tre i personalen letat efter det i omgångar) och så justerar vi för svinn, datafel och annat som ställer till det. 

Men medan vi inventerar en butik, så kan vi inte sälja något i våra kassor. I många år körde vi efter stängning till sent inpå natten, men i takt med att vi växt och växt,märker vi att det inte riktigt hinns med. Därför har vi valt att stänga, en butik i taget, en januarivardag i taget. 

GÖTEBORG stängt tisdag 10:e januari 
även Café Sirius håller stängt för rejäl storstädning!

MALMÖ stängt torsdag 12:e januari

STOCKHOLM stängt tisdag 17:e januari

Du kan alltid beställa på sfbok.se (ja, även den dagen lagret inventeras, gänget på näthandeln jobbar ikapp det dagen efter) men datumen ovan är ingen idé att komma till din närmsta Science fiction bokhandel. 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev