Imperiets arvingar - en julhälsning

Publicerad: Fredag, 11 december 2020, Skribent: Oskar Källner och Karl Johnsson

Imperiets arvingar är ett rymdäventyr med fokus på spänning, aktion och sköna karaktärer. Böckernas universum myllrar av olika intelligenta arter, alla med sina unika kulturer, distinkta biologi och teknologi. Det är ett universum som rymmer både fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Målgruppen är barn 9-12 år.

Böckerna är dock skrivna i flera lager så att de även brukar uppskattas av vuxna. Planen är en serie på tio böcker, där varje bok har sitt eget äventyr men där de tillsammans bildar något episkt! Varje bok innehåller feta färgillustrationer samt persongallerier, en utvikbar flik med rymdskeppsritningar, faktarutor och massa mer.

Det här är ett projekt som vi båda brinner mycket för. Vi delar samma arv från de tv-spel, serietidningar, böcker och japansk anime som vi växte upp med. Verk som väckte en förundran inför det fantastiska. Imperiets arvingar är böckerna vi själva skulle ha slukat när vi var barn. Vi längtar efter att få dela med oss av det myllrande universum vi skapat, och att få väcka förundran hos en ny generation läsare.

Oskar Källner och Karl Johnsson


Kommentarer

Nyhetsbrev