Hunger Games!

Publicerad: Onsdag, 19 juni 2019, Skribent: Lina

När Hungerspelen släpptes 2008 blev boken en omedelbar succé. Trilogin har översatts till över 50 språk och sålt i runda slängar 100 miljoner exemplar.

Det var en ovanligt mörk och dystopisk värld författaren, Suzanne Collins, introducerade unga läsare i och det var förmodligen detta unika perspektiv med ett väl uppbyggt universum som lockade läsare i alla åldrar. Att karaktärerna kändes verkliga och var lätta att identifiera sig med hjälpte och innebar att det var lätt att engagera sig i allt det fruktansvärda som hände dem.

I samband med premiären för den sista filmen skrev Collins ett känslosamt brev för att markera slutet för Hungerspelen. Det var, skrev hon, dags att lämna Panem och gå vidare mot nya världar.

Det visar sig nu att hon trots allt inte var riktigt redo att lämna Panem.

I maj 2020 kommer det en prequel, ännu utan titel, som utspelar sig 64 år innan den första boken i trilogin. Det är alltså precis efter ’Dark Days’, när den första revolutionen kollapsade, och den period där grunden lades för den förtryckta värld som Hungerspelen utspelar sig i. Det är ungefär så mycket av handlingen som hittills är känt, men det känns onekligen mer än tillräckligt lockande. Med tanke på Collins förmåga att skapa komplexa och väl utvecklade karaktärer lär vi få nya och unika perspektiv på hur den värld Katniss levde i skapades.

Lionsgate, som äger rättigheterna till filmatiseringarna av Hungerspelen, har redan bekräftat att de är intresserade av att göra ytterligare en film. Det är helt enkelt mycket att se fram emot för fans av Hungerspelen.


Delar i serien

1
2
3

Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.