Humortips!

Publicerad: Tisdag, 3 december 2019, Skribent: David

Ibland vill man ha en bok som inte tar sig själv på alltför stort allvar, och som uppväger hotet mot mänskligeheten (eller vad nu den drivande tråden är) med lika delar humor. Här är fyra tips! /David

Sixteen Ways to Defend a Walled City:
De nedskrivna äventyren kring Orhan, som till Siyyah Doctus Felix Praeclarissimus, och hans arbete med att försvara staden unden Den Stora Belägringen.
Belägringen närmar sig och staden har inte tillräckligt med manskap, vapen, mat eller tid för förberedelser. De behöver ett mirakel, men allt de har är Orhan. Genomgående underhållande.

Kings of the Wyld:
Klassiskt "Put the gang back together"-äventyr. Clay cooper och hans gäng var de bästa hyrsvärden i riket, men det var länge sedan nu. Ödet får såklart ihop dem igen för ett sista uppdrag. Spännande och roligt i bra balans.

An Orc on the Wild Side:
Kung Mordak är en bra grabb, bättre än sitt ämbete. Han må vara kungen över ondskan, men han vill även genomdriva sjukvårdsreformer och försöka skipa fred med dvärgarna och få slut på tusentals år av krig.
Men när man är ett grönskinn uppskattas det inte, och han får snart sina egna allierade mot sig.

Terminal Alliance:
När det stora rymdskeppets städare är de enda som överlever får de ta saken i egna händer. Men när den enda erfareneten de har av externa hot har med golvmoppar att göra krävs det mer list än våld för att lösa allt.
Kul när hjältarna kommer från oväntade håll, och även här är det underhållande skrivet hela vägen.


Kommentarer

Nyhetsbrev