Henry Cavill - snart som space marine (?!?)

Publicerad: Lördag, 17 december 2022, Skribent: Lina

Ett antal tidningar har gått ut med nyheten att Henry Cavill ska spela huvudrollen och vara exekutiv producent för Amazons filmatisering av Warhammer 40K. Eller, det var nog ungefär det dom försökte säga. Det är tveksamt om de själva förstod alla ord de skrev i artikeln och Aftonbladet lade upp en bild på Warhammer Quest för att illustrera vad Warhammer 40K är.

I några artiklar, som alla tycks vara baserad på vad TT skrev, så är Warhammer ett brädspel. Utan att hamna i en uppsats om skillnaden mellan brädspel och figurspel, så känner sig nog den inbitne Warhammer-fantasten en smula irriterad över den specifika detaljen. För Warhammer är inte ett brädspel utan ett figurspel. Och det finns en skillnad.

En förenklad distinktion är att i ett brädspel är figurerna kosmetika och i ett figurspel är figurerna spelet. I Warhammer målar och utrustar spelaren sina figurer (och vi pratar inte om 10-20 stycken, utan massvis) i enlighet med vilken funktion de ska ha för att passa spelarens strategier. Figurerna tilldelas poäng baserat på utrustning och förmåga och en armé får bestå av ett bestämt antal poäng. Och då har vi inte ens pratat om hur många böcker som behöver plöjas för att de ens ska förstå grundreglerna eller hur många olika arméer det finns som kan ha ett oändligt antal kombinationer. För att citera hur den här skribentens försökt förklarar det för sina föräldrar: ”Det är som schack, fast med många fler pjäser som spelaren väljer själv, som är handmålade, och tärningar för att få in slumpen och mer komplexa regler som ändras ganska ofta. Typ.”

Men åter till den aktuella nyheten. Vad är det egentligen som händer och vad håller Henry Cavill på med?

Lite googlande leder den enträgne till The Hollywood Reporter som källa för ryktet (som har ett hyfsat försök att förklara vad Warhammer är). De skriver att Amazon, tillsammans med ett antal andra mediabolag, de senaste månaderna har förhandlat om rättigheterna till Warhammer. Förhandlingarna är nu, enligt ryktet, i slutskedet och det är bara Amazon kvar. De konstaterar också att Warhammer förmodligen inte är Cavills nästa projekt, eftersom avtalet inte är färdigt, men att det ryktas om att han kommer att vara inblandad (vilket kan tolkas som att han uttryckt intresse eller att det antas att han är intresserad eftersom han spelar Warhmmer 40K).

Summa summarum: Det kan vara så att Amazon ska göra en Warhammer-serie eller en film och om de gör det så är Henry Cavill möjligtvis på något sätt inblandad. Om han är det så kommer han förmodligen inte att spela rollen iklädd endast pälsmantel och höftskynke.

Edit: GW har nu bekräftat att Amazon har köpt rättigheterna och att Henry Cavill är inblandad. Skribenten tror fortfarande inte att han kommer att ha en roll som innebär att han är iklädd endast pälsmantel och höftskynke, men ser fram emot att ha fel även på den punkten.

Vet du lika lite som TT:s reportrar och är nyfiken på Warhammer 40K? Här hittar du allt vi har till spelet.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev