Harry Potters födelsedag

Publicerad: Torsdag, 4 juli 2019, Skribent: Gabi

Den 31 juli gratulerar vi vår favorittrollkarl Harry Potter till hans födelsedag, och firar honom i alla våra butiker! Den dagen erbjuds alla som kommer utklädda 10% rabatt på Harry Potter-sortimentet, i både Stockholm, Göteborg och Malmö, och om du bor på annan ort, kika in på hemsidan för ett specialerbjudande som gäller just den dagen.

I år fyller den svenska utgåvan 20 år. Konstnären Alvaro Tapia som illustrerade de första utgåvorna besöker oss i Stockholmsbutiken för samtal och signering.  Det har dessutom kommit en stilren nyutgåva på svenska (ingen fara, den gamla försvinner inte), med danskt band och omslag av Olly Moss.

Vad händer mer? I Stockholm besöks vi av youtubarna The Mischief Managers, som berättar hur man förenar fandom, cosplay och aktivism, och kör en omgång ’Cards Against Muggles’ i källarvalven. I vår fotohörna kommer det gå att föreviga sin finaste cosplay-stass, och i det pågår en Trollstavsjakt under dagen – testa dina kunskaper om stavar och dess ägare.

I Göteborg har vi Quidditch-föreningen Gothenburg Griffins på besök, som kommer berätta om hur man spelar Quidditch på riktigt, och hjälpa alla barn att bygga sitt eget snygga pannband. Tillsammans med Sverok Väst kommer det gå att delta i trollstavs-workshopen och bygga nördfina pärlplattor. Dessutom en teckningstävling live med riktigt fint pris: biljetter till ”Harry Potter och hemligheternas kammare™ in Concert” den 24 augusti på Scandinavium.

Malmö bjuder in till en miniversion av den magiska marknaden, så kom förbi och möt häxorna och trollkarlana från Blåkullalajv! Och har du en egen dräkt, kan du delta i kostymtävlingen.

Så det är mycket på gång, och du kan börja förbereda dig redan nu. Vi har en rikstäckande teckningstävling med temat Illustrera din egen trollformel – vi vill alltså se en trollformel som du själv kommer på, namnger, och gör en bild av som du mailar oss. Utvalda bidrag kommer ställas ut i butikerna och vinnarna presenteras i samband med födelsedagsfirandet. Läs reglerna i länken och skicka oss dina mest magiska bilder senast den 28/7 för att vara med!


Kommentarer

Nyhetsbrev