Halloweenmys i höstrusket!

Publicerad: Tisdag, 30 oktober 2018, Skribent: Linda

Just nu har vi en kampanj på böcker, spel, filmer och prylar som får dig i rätt Halloweenstämning såhär när hösten kommit in över landet på allvar. Shirley Jacksons The Haunting of Hill House är en av våra stora favoriter som vi fortsätter att rekommendera och just nu är den extra aktuell med en tv-serie som just kommit och som fått fina recensioner. Serien avviker kraftigt från handlingen i boken så det är värt att upptäcka både bok och serie!

En annan, mer modern, klassiker som vi i personalen gärna rekommenderar är What We Do in the Shadows. Filmen följer ett gäng vampyrer på Nya Zealand i deras vardagsbestyr och små glädgeämnen. Filmen är feelgod i ordets absolut bästa bemärkelse, utan att för det tappa bettet!

Brädspelet Betrayal at House on the Hill är ett precis lagom läskigt sammarbetsspel där ni som spelare besöker ett hus och dess faror. Det finns en massa olika scenarion som spelas ut och ni får både en spelupplevelse och en spökberättelse i ett!

En nyare bok vi gärna tipsar om är The Devourers av Indra Das. En sval afton i Kolkata i Indien under fullmånens sken, när virvlande rytmer hörs från kringresande musikanter, träffar högskoleläraren Alok en mystisk främling med en bisarr bekännelse och en extraordinär historia att berätta. Alok går med på att transkribera en samling nötta anteckningsböcker, pergament och hudar - allt för att få höra slutet på mannens berättelse. Ur dokumenten framväller krönikan om ett folk på en gång mer än mänskliga, ändock släkt med bestar, drivna av instinkt och urgamla djupa begär. Där fanns en vandrare i 1600-talets indiska Mughal som oemotståndligt drogs till en trotsig kvinna och var ödesbunden att slitas mellan två kolliderande världar. Varje kapitel fyllt av skönhet och våld får Aloks intresse för främlingen att växa och utvecklas till något mörkare och mer trängande.

 Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.