Halloween i våra butiker!

Publicerad: Torsdag, 31 oktober 2019, Skribent: Petter

Årets kusligaste dag är här och vi i Stockholmsbutiken bjuder därför in till en dag för skräck och skrämsel, för alla åldrar! Författarbesök, aktiviteter, spel och samtal, allting helt gratis!

Sommarskuggans författare Tina Mackic kommer på besök för prat och signering. Det finns också en busig tipsrunda för alla Sommarskuggefans att göra under förmiddagen - alla som är med får en liten present, och de med flest rätt har chans till fina priser.

Sedan får vi besök av Lena Ollmark, aktuell med Mardrömssällskapet, som kommer för att prata om spökhistorier och hur man skapar dem.

Under eftermiddagen spelas det rollspel och diskuteras skräckspel med författare till Call of Cthulhu, Kult och Tales from the Loop.

På kvällen kommer Sveriges ledande King-expert: Hans-Åke Lilja från Lilja's Library - The World of Stephen King. Han presenterar skräckförfattarens mörka världar och signerar nyutkomna antologin Shining in the Dark, vilken samlar skrämmande noveller av flera olika författare.

Avslutningsvis kommer Lisa Förare, matskribenten som började skriva skräck, för att berätta om hur det skrämmande alltid ligger på lur i det vardagliga.

11:30 - 13:30

Tipsrunda med Sommarskuggan

13:00 - 14:00

Sommarskuggan och Halloween-buset / Tina Mackic

14:30 - 15:15

Panelsamtal: Skräck i rollspel / Gabrielle de Bourg, Michael Petersén, Gunilla Jonsson

16:00 - 17:30

Mardrömssällskapet / Lena Ollmark

16:00 - 19:00

Rollspel: Spökhuset i Färentuna / Tales from the Loop-äventyr med Gabrielle de Bourg

18:00 - 18:45

Hans-Åke Lilja / Stephen King & Shining in the Dark

19:00 - 19:30

Lisa Förare / Varken, en mörk förortssaga

 

Det händer även saker i Göteborgsbutiken! Mellan klockan 16-18 kommer Fantomens redaktör och manusförfattare Mikael Sol och berättar om hela processen från idé till färdig serie! Kom förbi och lyssna och ta gärna en fika samtidigt. Event arrangeras i samband med Göteborg seriefestival 28 okt - 3 nov. Festivalen bjuder på utställningar, scenprogram och workshops för barn och vuxna, med särskilt fokus på unga. 

 

 


Kommentarer

Nyhetsbrev