Gothcon - fira påsk vid spelbordet

Publicerad: Torsdag, 16 februari 2023

GothCon är ett av Sveriges största och äldsta spelkonvent. Årligen lockas nära 2000 personer till Göteborg för att fira påsken med spel i alla dess former. Traditionellt bjuder evenemanget på ett fullspäckat schema innehållande rollspel, brädspel, kortspel, figurspel, butiksförsäljning och mycket mer. Idag – den 15 februari – öppnat förhandsbokningen till årets upplaga av konventet som bär namnet GothCon XLVI. Säkra din plats HÄR.

GothCon XLVI går av stapeln 7–9 april och platsen är Hvitfeldtska gymnasiet med omnejd. Detta är det första fullskaliga event sedan 2019 och arrangörerna har utlovat spel dygnet runt, skratt, muggar, och gemenskap. Vi på Science Fiction Bokhandeln är glada att kunna meddela att även vi är tillbaka som en del av konventet. Som alltid kommer vi ha med oss ett stort urval av spel och det du inte finner på plats kan du säkert hitta i Göteborgsbutiken – som ligger gångväg från konventlokalerna.

Som vanligt bidrar också vår spelnördiga personal i andra delar av programmet. Michael Petersén och Gunilla Jonsson har tillsammans med Gabrielle de Bourg skrivit ett studentikost äventyr till Call of Cthulhu Sverige. ”Ett urspårat spex” leder en grupp lindrigt nyktra studenter på en vild jakt genom 20-talets Lund, mot ett potentiellt katastrofalt hot mot den lilla universitetsstaden. Äventyret är första smakprovet från de kommande böckerna som etablerar Lund – den förbjudna kunskapens stad – som ett svenskt Arkham till Call of Cthulhu. Det blir också ett panelsamtal med presentation av Lundprojektet. Många kan säkert också vara intresserade av Drakar & Demoner, som kommer i ny skrud till hösten från våra vänner på Fria Ligan. Närkontakt i Stenhamra är ett äventyr till Ur Varselklotet som utspelar sig ett par dagar innan jullovet 1984. Kartellen bjuder på fasor i Mörk borg och Cy_borg. Till Western utlovas att äventyr med charlataner och farliga elixir. Här hittar du alla rollspelsevenemang.

Dessutom bjuds förstås mängder av andra spelevenemang. Det blir lajv, brädspel, spel inför publik och diverse workshops och annat kul.

Vi ses i Göteborg!

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev