Godbitar från bokrean

Publicerad: Måndag, 17 februari 2020

Nästa tisdag, 25 februari, börjar årets bokrea. Vi har öppet från 8:00 på morgonen i alla tre butikerna. I dag har vi lagt upp en katalog med utvalda titlar och nästa måndag kommer en större reakatalog upp på hemsidan. Vi har också gjort en lagerrensning bland enstaka titlar, som bara finns i butik och inte på nätet. Här nedan har vi valt ut några av de godaste godbitarna. Klicka här för att komma till REA-katalogen.

RIVERS OF LONDON av Ben Aaronovitch 59:-
I dagarna släpptes bok nio i Ben Aaronovitchs fantastiska urban fantasy-serie från London. Vill du läsa ikapp har vi del ett till sex till reapris.

FOUNDATION av Isaac Asimov 59:-
Dags att läsa upp sig på en riktig science fiction-klassiker? Hela Asimovs Stiftelseserie finns med på rean.

THE TECHNICIAN av Neal Asher 59:-
Ashers Polityböcker är högklassig modern space opera med hög våldsnivå och ett stänk av body horror. The Technician är en av hans bästa böcker.

RED QUEEN av Victoria Aveyard 59:-
Ungdomsfantasy för alla som gillar Hunger Games och Divergent. Här är samhället skiktat efter vilket blod du har. De två första böckerna finns på rean.

THE TOWER OF THE SWALLOW av Andrzej Sapkowski 59:-
Fjärde boken i serien om häxjägaren Geralt, som ligger till grund för tv-spelet och tv-serien, finns med på rean.

ANNIHILATION av Jeff VanderMeer 59:-
Med Annihilation (som också filmatiserats) påbörjade Jeff VanderMeer sin säregna serie om Area X, ett område där verkligheten inte är som vi förväntar oss.

REVENGER av Alastair Reynolds 59:-
Från en fjärran framtid kommer den här äventyrshistorien med tydliga drag av Skattkammarön.

DO ANDROIDS DREAM OF ELECTRIC SHEEP av Philip K Dick 59:-
Boken som låg till grund för filmen "Blade Runner".

MYSTERIET MED HÅLET I VÄGGEN av Camilla Brinck 89:-
Första boken om den magiska världen runt mössen Musse och Helium. Sagolika äventyr för de minsta.

THE MAMMOTH BOOK OF CTHULHU red. Paula Guran 59:-
H P Lovecrafts sinnesförtärande visioner av vår bräckliga verklighet har blivit allas egendom. Här samlas berättelser från flera namnkunniga författare som tagit sig an tentakelskräcken.

SNOW CRASH av Neal Stephenson 59:-
Berättelsen om Hiro Protagonist, cybersamuraj, frilanshackare och högteknologiskt pizzabud, och hans äventyr i sökandet efter kopplingen mellan den mänskliga existensen och språket som ett virus från rymden.

THE FEMALE MAN av Joanna Russ 59:-
Russ är en "SF-författarnas författare" och har haft ett stort inflytande på framför allt feministisk SF. The Female Man är ett måste-läs för alla som vill fördjupa sig i genrens historia. Och dessutom bra!


Kommentarer

Nyhetsbrev