God Jul & Gott Nytt År!

Publicerad: Lördag, 24 december 2022

Ännu en omloppsbana kring solen närmar sig sitt fullbordande och vi har packat paket, ställt upp böcker, jonglerat med japanska gosedjur och ätit pepparkakor till max.

I år har varit en händelserik säsong som på många sätt känns som den första riktiga bokhandelsjulen sedan 2019 – efter några år på butiksgolvet i Gamla stan, så känns det helt enkelt som om något saknas när man inte sett kassakön ringla sig till trapporna (och samtidigt hör de glatt förbluffade ”men så snabbt det går, ändå!”).

Ni var många som stöttade oss under pandemiåren via vår näthandel (tack!!). Vi svarade, då som nu och framöver, hemskt gärna på frågor via mail eller sociala medier men det är något särskilt med att stå i myllret och identifiera det eftersökta spelet (Ett spökspel med cirkus på omslaget?) eller komma fram till den perfekta boken för vännen (Aha, de gillar te och tänkvärda böcker?) och prylen till syskonet som älskar The Witcher.

Denna julsäsong ser vi att många har hittat tillbaks till våra butiker samtidigt som vår näthandel upplever sin vanliga intensiva plocka-packa-skicka period. Vi trängs, vi sätter upp varor, vi hjälper till så mycket vi hinner. Och vi är glada att vi har så många trevliga kunder! Tack till alla som väntat på sin tur, som visat förståelse när det tagit tid att gräva fram saker, som stått redo med inköpslistor och mobilfoton även när de själva inte är helt hemma på manga, Warhammer eller vad det nu kan vara.

Nu tar vi två dagar att återhämta oss med familj och den egna julbokshögen: julafton och juldagen är alla butiker och näthandeln helt stängda. Sedan återkommer vi med en extralång söndag på annandagen, 11.00 – 17.00 är det öppet i alla butiker måndag den 26:e december. Här finns hela julen och nyårshelgens öppettider.

Notera också att vi på grund av många semestrar och mellandagstryck i butikerna, inte svarar särskilt mycket i våra butikstelefoner och långsammare än vanligt på sociala medier. Bäst når ni oss på fragor@sfbok.se och vill ni ha en bok undanlagd, så är det alltid ”Hämta i butik”-knappen som är smidigast.

Från oss alla till er alla, en riktigt god jul


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev