George RR Martin och Rowling!

Publicerad: Tisdag, 20 november 2018, Skribent: Linda

En del böcker växer till ett så stort fenomen att det går helt utanför ursprungsboken/böckerna och blir ett helt eget universum. Både george RR Martins A Song of Ice and Fire och J.K Rowlings Harry Potter-böcker är just så. Efter att ha läst böckerna vill man veta mer, och följa de andra personerna som skymtar förbi i berättelserna. Just nu har vi fått in två böcker som fyller precis det hålet. I The Crimes of Grindelwald får vi möta en ung Dumbledore och de ondskor som hotade den magiska världen långt innan Voldemort var en kraft att räkna med. 

I George R.R Martins Eld och Blod får vi berättelsen om en av de mest intressanta släkterna i A Song of Ice and Fire. Århundraden innan händelserna i Game of Thrones hade släkten Targaryen sitt tillhåll i Dragonstone. Eld och blod skildrar början av deras rika historia med legenden om Aegon Erövraren, skaparen av Järntronen, och fortsätter sedan genom generationerna - hela vägen till inbördeskriget som splittrade riket.
   Vad hände under drakarnas dans? Varför blev det livsfarligt att besöka Valyrien? Varifrån kommer egentligen Daenerys tre drakägg? Det är bara några av de frågor som äntligen får sina svar.Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.