Frances Hardinge i Stockholm

Publicerad: Fredag, 1 mars 2019, Skribent: Amanda & Gabi

Nästa fredag, som passande nog är internationella kvinnodagen, kommer den prisvinnande författaren Frances Hardinge till Stockholm och signerar sina böcker. Hon är aktuell på både svenska och engelska med romanerna The Lie Tree och Önskebrunnen.
Frances Hardinges skriver lättlästa och spännande böcker för alla åldrar, men med en mörk underton. Hennes berättelser byggs upp som mysterier, och får läsaren att undra hur allt egentligen hänger ihop. Är det magi eller människor som påverkar huvudpersonens öde? Det är svårt att vara säker, och det är det som ger hennes böcker en så underlig känsla. Förutom det skriver hon tuffa unga kvinnliga personer som kämpar med en önskan att passa in, men samtidigt vägrar böja sig för samhällets regler. Rekommenderas varmt, särskilt nu när det har blivit kallare igen och man kan sitta och läsa med en filt och en kopp te!

Om Önskebrunnen
En övernaturlig thriller för yngre läsare. Önskebrunnen börjar småputtrigt, med tre barn som plockar mynt ur en gammal önskebrunn för att få ihop till bussbiljetten, men det vänder snabbt när de utvecklar märkliga, mardrömslika krafter. Chelle börjar höra röster från, kring Josh exploderar lampor och hemska märken börjar växa fram på Ryans händer. Någonting följde med dem upp ur brunnen, och enda sättet att klara sig verkar vara att tjäna önskningarnas makt - vart det än må leda dem.

Om The Lie Tree
Denna Frances Hardinges sjunde roman sjuder av ideer, allusioner och excentriska detaljer. The Lie Tree utspelas på 1800-talet, efter att Darwins Om arternas uppkomst har skakat om kunskapens fundament. Här börjar unga Faith Sunderlys berättelse, som hungrar efter kunskap men hindras av omgivningens fördomar. Skandaler hopas kring hennes far, som är präst och fossiljägare, vilket driver familjen Sunderly att flytta till en märklig ö. Men faran följer efter dem och Faith måste ta sig an både faderns oavslutade forskning och de mystiska omständigheterna kring hans död för att rädda familjens goda namn och tillgångar. Sanningens roll, evolution och kvinnans ställning är alla teman i The Lie Tree, och bärs flyhänt fram av Frances Hardinges kvicka språk och rika världsbeskrivningar.
 
Du hittar alla utgåvor av Frances böcker här.Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.