Första bilden från nya Tolkien-serien

Publicerad: Tisdag, 17 augusti 2021, Skribent: Linda

Den kommande, ännu namnlösa, tv-serien baserad på Tolkiens värld har nu i stort sett spelats in och vi har äntligen fått ett datum (september 2022!) och en första bild från serien. Produktionsbolaget har släppt en överblick över seriens handling tidigare så vi vet att den kommer att utspela sig i Den andra åldern, mer än tusen år innan händelserna i Sagan om ringen. Då flera av Tolkiens folkslag kan leva för evigt, eller i alla fall otroligt länge betyder det att vi även kommer att få möta bekanta figurer från Sagan om ringen-filmerna. Mycket av handlingen kommer att lyftas från Silmarillion, Tolkiens anteckningar,  och Tales from Middle-Earth och eftersom datumet för första avsnittets premiär är ett helt år in i framtiden hinner man läsa in sig på orginallitteraturen. För det finns väl få saker som är så tillfredställande som att hitta fel på filmatiseringar av ens favoritböcker?

Amazon har släppt en första titt på tv-serien, med en bild som visar en ensam figur i en vit kappa på en gräsbevuxen sluttning och tittar ut mot en storstad till vänster om dem. Till höger kan vi se hur mycket det ser ut som Valinors två träd - som sedan länge förstördes på Bilbos tid - stod som lysande, eteriska titaner på avstånd.

Dessa träd blev bokstavligen solen och månen efter att de slukats av Shelobs mor Ungoliant, så de är ganska viktiga för Middle-earth. Och med tanke på det faktum att serien kommer att följa det onda som återvänder till denna idylliska värld, borde du förmodligen inte förvänta dig att de två kommer att stå kvar serien igenom. 

Baserat på bilden känns det som att de bevarat det vackraste från Peter Jacksons nu tjugo år gamla filmatiseringar, men uppdaterat det med dagens tekniska framsteg inom specialeffekter, och i alla fall min entusiasm gick upp flera steg. Världen är nog redo för en nya era av Tolkienfeber.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev