Förboka en ny manga på svenska

Publicerad: Tisdag, 9 augusti 2022

Tänk om du skulle få chansen att ändra på ditt livs värsta misstag? Det är precis vad som händer Violette, en ung adelsfröken som just dömts till livstids fängelse för mordförsök på sin halvsyster. Men nu tänker hon överge avund, ambition och statusjakt för att istället leva det ödmjukaste liv hon kan tänka sig! Hennes halvsyster kan få prinsen, det är till och med bara bra, för det gör att hon, Violette, kan leva mer i skymundan! Problemet är bara att alla hennes ansträngningar får motsatt effekt. Istället för att smälta in i bakgrunden får hon mer uppmärksamhet nu än när hon faktiskt ville ha den. Varför går det aldrig som man tänkt sig??

Den här gången lovar jag att absolut inte vara i vägen är första delen av en ny mangaserie som släpps översatt till svenska i slutet av september. Den är en lättsam komedi med inslag av både allvar och en smula romantik, och utspelar sig i en fantasyvärld inspirerad av fransk 1700-talsestetik. Men för de av oss som är bekanta med japanska serier i allmänhet kommer både skolmiljön och familjerelationerna kännas bekanta! Mangan är från början baserad på en roman med samma namn, och författaren, Reina Soratani, har samarbetat med tecknaren Haru Harukawa för att skapa mangaversionen. Serien kommer bli en handfull delar, och del två förväntas komma ut på svenska kring november i år.

Manga är hetare än någonsin! Det vet förstås vi här på SF-Bokhandeln, och ni mangaläsare. Men nu tycks andra också ha fattat galoppen. Vi kontaktas varje vecka av journalister med frågor om vilka mangor som är populära och bra. Lyssna till exempel på veckans Kulturnytt i P1. Där pratar Jenny (som också står bakom utgivningen av Den här gången lovar jag att absolut inte vara i vägen) om den nya mangavågen.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev