Fler tips på sommarläsning

Publicerad: Måndag, 5 juli 2021, Skribent: Gabi

Mer sommarläsning!

Vi har fått in ännu fler sköna böcker på temat ”Från hängmattan till stjärnorna” och som alla titlar på vår sommarkampanj, har de (minst) 20% rabatt mot ordinarie pris!

The Forest of Stars av Heather Kassner handlar om en ensam flicka och en märklig cirkus, skriven med ett vackert språk och stor dos fantasi. Louisas pappa var så lätt och luftig att han en dag sveptes bort av vinden, och när hennes mammas hjärta blev för tyngt av sorgen, åts det upp av kärlekskrypen. Så trots att hon bara är 12, finner sig Louisa ensam i världen, tills hon möter cirkusen under stjärnorna. Här lär hon sig använda den lätthet som hon ärvt från pappa och får vänner med lika märkliga talanger. Men när något hotar cirkusartisternas förmågor, måste Louisa och hennes vänner försvara sig tillsammans. Passar både yngre och äldre läsare som älskar Diana Wynne Jones, Michael Ende och Erin Morgenstern.

The Shape of Darkness av Laura Purcell är en gotisk berättelse i viktoriansk miljö.  Ungmön Agnes Darken försöjer sin åldrande mor och systerson genom att skapa siluettporträtt; tyvärr en döende konstform i det tidiga fotografiets dager. När någon börjar döda hennes kunder, tror ingen utom hon på att det finns ett sammanhang. Till sist vänder hon sig till ett barn-medium, en liten albinoflicka, och tillsammans förbereder de en seans för att kunna fråga offren vem som tog dem av daga. Men det är farligt att öppna dörren till andra sidan, och någonting som hotar dem alla slinker ut ur mörkret.

Tusenårsriket av Tony Gullöv är en mustig och våldsam vikingaberättelse som utspelas i England under Danernas härjningar. Vi får följa den hetlevrade trälen Ulv, som börjar som årslavar bredvid den storvuxne Ymer men upplever mängder av äventyr i skuggan av de legendariska kungarna Gorm den Gamle, Knud Dana-Ast och Harald Blåtand. En modern berättelse i Röde Orms spår!

Aurora Rising av Amie Kaufman & Jay Kristoff är ett spännande rymdäventyr av en duo som skrivit mycket populära YA/tonårsromaner. Det är dags för avgångseleverna på rymdkadettskolan att ta sig an sina första riktiga uppdrag. Mönstereleven Tyler Jones blir inte helt nöjd när han får ansvar för några av årgångens jobbigare typer, men det är bara början på hans problem… en av de första sakerna kadetterna gör, är nämligen att öppna en kryobehållare de hittar i rymden och därmed väcka Aurora Jie-Lin O'Malley ur sin hundraåriga sömn. Hon för med sig explosiva hemligheter, som riskerar att sätta hela galaxen i brand.


Kommentarer

Nyhetsbrev