Fler godbitar från bokrean

Publicerad: Måndag, 24 februari 2020

Tisdag 25 februari börjar årets bokrea. Vi har öppet från 8:00 på morgonen i alla tre butikerna. Reakatalogen innehåller alla titlar vi har mer än något enstaka exemplar a. Vi har också gjort en lagerrensning bland enstaka titlar, som bara finns i butik och inte på nätet. Här nedan har vi valt ut några bra titlar.

TALES FROM THE LOOP av Simon Stålenhag 199:-
Den engelskspråkiga utgåvan av boken som gjorde Simon Stålenhag till ett fenomen och nu ska bli en tv-serie. Simons fantastiska bilder förvandlar Mälaröarnas 80-tal till en främmande värld.

TINTIN - DEN KOMPLETTA GUIDEN av Michael Farr 139:-
En blick bakom kulisserna i Tintins värld - om seriens persongalleri och det enorma researcharbete Hergé lade ner på varje äventyr, med tidigare opublicerat material och inblickar i skapandeprocessen.

THE LEFT HAND OF DARKNESS av Ursula K LeGuin 59:-
Boken som gjorde LeGuin till ett stort namn inom science fiction. Följ med till planeten Vinter, där de androgyna invånarnas livscykel ger en besökare från jorden nya perspektiv på frågor kring kön, genus och samhälle.

ARRIVAL av Ted Chiang 59:-
Ted Chiang är en av de senaste årens mest uppmärksammade nya sf-författare Här samlas hans sju första noveller, däribland den som låg till grund för filmen Arrival.

ALTERED CARBON av Richard Morgan 59:-
Hårdkokt SF som blev en tv-serie härom året. Legosoldaten Takeshi Kovacs medvetande sparas i en "stack" och laddas i en ny kropp när han dör, något som öppnar för mycket våldsam action.

DEN INOFFICIELLA HARRY POTTER-KOKBOKEN av Dinah Bucholz 149:-
Har du drömt om en middag à la Hogwarts? Med över 150 enkla recept och matnyttiga tips är det lätt att laga magiska, underbara måltider hämtade direkt från Harry Potters värld.

I, ROBOT av Isaac Asimov 59:-
I en serie sammanlänkade noveller berättar Asimov om robotikens utveckling från de första stapplande stegen till fullfjädrad artificiell intelligens där människan lyckas rationalisera bort sig själv.

THE STARS MY DESTINATION av Alfred Bester 59:-
Berättelsen om Gully Foyle, vars sökande efter hämnd förvandlar honom till solsystemets viktigaste och mest fruktade man, är utan tvekan en av de bästa sf-romaner som någonsin skrivits.

THE DIFFERENCE ENGINE av William Gibson & Bruce Sterling 59:-
Här föddes steampunken. Gibson och Sterling var på 80-talet de mest kända namnen inom cyberpunken. Men när de skrev en gemensam roman handlade det om viktorianer och räknemaskiner.

LYRAS FÄRD av Philip Pullman 89:-
Klassikerserien Den mörka materian har äntligen fått sin uppföljare. Boken om stoft är en serie som utspelar sig i Lyras värld och flera gamla bekantskaper dyker upp och författaren väver in nya insikter om världen och det mystiska stoft.

HÄNDELSEHORISONTEN av Balsam Karam 99:-
Svensk science fiction från en framtid där en ung upprorisk kvinna ges ett val: invänta avrättning eller skickas ut i rymden, in i ett svart hål, inom ramen för ett forskningsprojekt. Milde väljer rymden - och evigheten.

GIRLS JUST WANNA HAVE FUN(DAMENTAL HUMAN RIGHTS) av Jessica Hallbäck 110:-
Jessica Hallbäck är journalisten och konstnären som fått många stockholmare att sätta morgonlatten i halsen med sina adbusts på tunnelbanan. Hennes meddelande är glasklart: Om inte alla är fria, är ingen fri! . De omgjorda reklamskyltarna bär alltid ett tydlig rättvisepatos och feministiska budskap. I Girls Just Wanna Have Fun(damental human rights) vänder författaren ofta på könsrollerna och den rörelsen synliggör den ofrivilliga humorn av absurdhet och orimlighet som existerar i ett patriarkalt samhälle.


Kommentarer

Nyhetsbrev