Ett kungadöme av kött och eld

Publicerad: Torsdag, 25 augusti 2022, Skribent: Claudia

Ur Blod och Aska tog bokvärlden med storm, och överraskade sedan även oss på bokhandeln med hur snabbt den blev översatt till svenska. Nu är uppföljaren äntligen här, och ni som har hungrat, speciellt efter den omskakande cliffhangern, kommer definitivt inte att bli besvikna.

I första boken träffade vi Poppy, även kallad jungfrun, som levde sitt liv isolerad från omvärlden. Ensam, orörd och uttråkad. Hennes liv förändras dock fullständigt när hon träffar vakten Hawke som visar henne att världen är mycket större än det fängelse hon blivit begränsad till – men även Hawke har burit på hemligheter, många som vänder upp och ner på hela Poppys tillvaro. Vem kan hon egentligen lita på?

I Ett Kungadöme av Kött och Blod utökar Armentrout sin värld ordentligt, både genom att magin och vampyrandet blir en större del av handlingen men också genom att karaktärerna är på resande fot en majoritet av boken. Vi fortsätter också att följa Poppy och Hawkes intrasslade relation, som har blivit ännu svårare att sätta ord på efter Poppys chockerande upptäckter, komplikationer som bara gör att spänningen blir mer påtaglig.

Då karaktärerna även här redan är etablerade är vi som läsare mer involverade, och en vet inte riktigt vem en ska heja på; men vad vi vet är att luften mellan de två huvudkaraktärerna går att ta på.

Om ni älskade de troperna som Armentrout lekte med i första boken kan jag försäkra er med att det blir inte bara mer av det i den här uppföljaren, utan även mer tvister och avslöjanden. Armentrout leker nästan med läsaren, på ett sätt som frustrerar lika mycket som det fångar. Precis som Sarah J. Maas höjer också Armentrout volymen när det kommer till snusket, och framkallar både fniss och rodnad hos sin läsare.

Fantasy-romans som är lite vuxnare i tonen har märkbart blivit mer populärt de senaste åren, och Armentrout visar återigen med Ett Kungadöme av Kött och Blod varför hon har spelat en så stor roll i detta. Hennes böcker är lättlästa, underhållande, fångande och, framförallt, steamy.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev