Drakarnas natt på Stockholms kulturnatt!

Publicerad: Torsdag, 25 april 2019, Skribent: Gabi och Linda

Välkommen till Drakarnas natt på Science Fiction Bokhandeln under Kulturnatt Stockholm!

Vi tjuvstartar med en signering klockan 11.30. I "Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem" samlade Karin Linderoth drakforskaren Sir Adrian Dratts fältstudiematerial, för att göra denna illustrerade handbok till nordens drakar. Med den nya "Drakarnas första flora", för hon oss in i den för många helt okänd blomsterdrakens värld. Dessa små, små drakar bor i de blommor och växter som står på ängar och dikeskanter. Lustfyllt lärande om drakar, blommor och de smådjur och förutsättningar som behövs för en blomsterprunkande natur.

Upptäck bokhandelns medeltida källarvalv, lyssna på draktoner och harpospel, avnjut sagoläsning och stig in i en värld av is och eld.

För fans av Game of Thrones, händer det massor under kvällen!
Vi får besök av Elio M. Garcia och Linda Antonsson, författarna till "En värld av is och eld", Ylva Spångberg, svenska översättaren av George Martins böcker.

Med avstamp i myt och litteratur har vi även draksamtal med Bo Eriksson (Monsterbestiarium, Tusen år av fantasy) och Karin Linderoth (Våra nordiska drakar).

I våra historiska källarvalv bjuder vi i år på sagoläsning och drak-cosplay.
Inga Tvivel från Bland drakar och dragqueens läser sagor (för barn och vuxna!) MissDeliana Cosplay håller en inspirerande cosplay-demonstration: hur du kan skapa egna drakdräkter, med fjäll och allt.


Kommentarer

Nyhetsbrev