Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro

Publicerad: Tisdag, 13 april 2021, Skribent: Alfred Lange

Nu är det vår och körsbärsträden blommar (i alla fall söderöver). Men med detta kommer ny anime att slå ner i Japan, så varför inte förbereda oss för det med att läsa upp oss på mangorna som kom först? Vi börjar med Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro. Nyfiken på vad detta är? Låt mig berätta.

Mangan följer två skolungdomar en pojke vars namn underligt nog aldrig nämns i serien, och flickan Nagatoro. Pojken hänvisas till som ”senpai”. Han är ett stort fan av av konst och serier, oförtjust i idrott och annan fysisk aktivitet, osocial och blyg. Nagatoro är raka motsatsen, öppen, social och atletisk. Deras första möte sker i ett studierum efter skolan där ”senpai” tar mod till sig att göra läxorna intill fyra högljudda tjejer, en av dem just Nagatoro. Med stor ansträngning lyckas ”senpai” stänga ute tjejernas högljudda prat och fokusera på sin läxa. Det vill säga, tills hans väska faller ner och avslöjar hans ofärdiga serieprojekt. Tjejerna kastar sig över denna skatt och skrattar åt den ”töntiga” serien han har skapat. Han biter ihop och lider sig igenom processen tills tjejerna lämnar honom. Alla utom en. Nagatoro. Vad som följer är ett av de grövsta förlöjliganden man kan tänka sig där Nagatoro retar honom på gränsen till att knäcka honom totalt. ”Senpai” lämnas helt förstummad och förvirrad över bomben som släppts över honom, ovetandes om att det inte är sista gången det kommer att hända. Under de kommande dagarna söker Nagatoro upp honom så ofta hon kan för att retas och förlöjliga honom, tills det nästan börjar bli normalt för båda. Den underligaste vänskap börjar blomma upp mellan dem. Samtidigt börjar ”senpai” till sin stora förvåning lägga märke till Nagatoros kalla beteende mot andra pojkar och hennes ibland överdriva överbeskyddande av ”senpai” mot andra flickor. Något som får båda att fråga sig hur deras relation egentligen ser ut.

Don’t Toy With Me, Miss Nagatoro är en underbart rolig och intressant kärlekskomedi mellan två ungdomar helt omedvetna och oförstående till hur de beter sig mot varandra. Fylld med pinsamheter som prövar dem och hjärtevärmande situationer får vi följa paret på vägen av deras oförväntade och underliga förhållande och vart den kommer att leda dem båda.

Alfred Lange


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev