Don't Panic! It's Towel Day!

Publicerad: Onsdag, 25 maj 2022, Skribent: Karin

”En handduk”, säger Liftarens guide till galaxen, ”är utan all konkurrens det mest användbara föremål den interstelläre liftaren kan ha med sig.” Visste ni att Towel Day har firats på Internationella Rymdstationen ISS åtminstone två gånger? 25 maj 2015 sände astronauten Samantha Cristoforetti en handduksdagshälsning och läste högt ur The Hitch-Hiker’s Guide to the Galaxy, och 25 maj 2016 skickade Royal Institution upp en Don’t Panic-handduk till astronauten Tim Peake. Det säger en hel del om Douglas Adams klassiker att den är i högst levande minne hos människor som ägnat sina liv åt att bli rymdresenärer, och ha roligt medan de gör det.

Några år har också det norska resebolaget Kolumbus delat ut handdukar som innehåller ett resekort-chip, så att handduken ger gratis resor på deras bussar och båtar (och, får man anta, rymdskepp) under handduksdagen, ett utmärkt sätt att se mer av galaxen, eller Stavanger, för mindre än 30 altairiska dollar om dagen. Ännu ett bevis för att nördar finns i alla branscher för att liva upp vardagen.

Så Ta Det Lugnt, häll upp en all-galaktisk gurgelbrännare, och fira den användbara handduken och den enastående boken Liftarens guide till galaxen.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev