Don Rosa signerar i Stockholm

Publicerad: Måndag, 11 november 2019

Don Rosa till Stockholm

Det finns folkkärt – och så finns det Kalle Anka. För generationer av serieläsare, är Kalle Ankas värld ett av de första mötena med serier som format. I pocket, tidnings och tv-serieform spänner Ankist-universumet över enormt många sidor och genrer. Bland alla de tecknare som bidragit till denna värld, står två ut särskilt: Carl Barks, upphovsmannen till Farbror Joakim, Björnligan och många andra figurer, och Don Rosa, hans obestridlige arvtagare. Don Rosas opus ”Farbror Joakims Liv” är en livsskildring av världens rikaste anka och hans ätt, och av många ansedd som en av de bästa Kalle-serierna någonsin.

Don Rosas tecknarstil är detaljerad och precis, och hans specialitet är långa äventyrsberättelser och besök i fjärran länder. När han började på Farbror Joakims Liv 1992, var han redan ansedd som en av de stora tecknarna, och hade också gjort flera uppföljare till kända Barks-serier. Men i och med att han gav sig på berättelsen om den unge von Ankas livshistoria, introducerade han också något väldigt ovanligt i den ankistiska världen: Tidens gång. I tolv äventyr (senare utökade med ett antal sidohistorier) som utspelas från 1877 till 1947, får läsarna följa en ung skoputsarankas resor över världen och deltagande i sådant som Krakatoas utbrott, landstriderna i Montana och såklart guldrushen i Yukon. Hans föräldrar och syskon är medspelare i många tidigare kapitel, och när det är dags för Kalle och Knattarna att komma in i berättelsen knyts allting ihop för att passa in med Jul på Björnberget – den berättelse där Farbror Joakim för första gången framträdde på seriesidorna.

Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Don Rosa till vår Stockholmsbutik för en lång signering, och hoppas det blir en dag att minnas för alla fans! All information kommer snabbast ut i Facebook-eventet och vi rekommenderar att du som vill komma, följer det för att få notifieringar.

Hur går signeringen till?

På morgonen kl. 10.00 den 13/11 börjar vi dela ut kölappar till signeringen, en per person. De kommer vara i grupper så att man ungefär kan uppskatta vilken timme man ska komma för att få sin signatur. Vi gör det här av tillgänglighets- och brandsäkerhetsskäl, samt så att ingen behöver stå i kö i flera timmar och gå iväg besviken.  Observera att om du har en kölapp men missar din tid kan vi inte garantera att du kan få något signerat senare.

Don Rosa kommer vara hos oss från kl 14.00 och signera tills stängning kl. 19.00. 

Förutom de två delarna av Farbror Joakims liv, har vi också serien på engelska, The Complete Life and Times of Scrooge McDuck https://www.sfbok.se/produkt/the-complete-life-and-times-of-scrooge-mcduck-vol-1-201706 och Don Rosa kommer ha med sig ett begränsat antal konsttryck till salu, som endast går att köpa vid hans signeringstillfällen.

Här är svaret på några av de vanligaste frågorna vi fått inför besöket:

Kan jag köpa Farbror Joakims liv på plats?

Jajamänsan, vi har bunkrat upp ordentligt! Vi har också många exemplar av den helt färska del två Farbror Joakims liv: när Yukons hjärtan glimmar och andra äventyr tillgängliga.

Tar ni inträde eller betalt för att få en signatur?

Nej, det är helt gratis. Men vi rekommenderar att man kommer i god tid!

Hur många föremål kan jag ta med för att få signerad?

Högst ett, så att så många som möjligt ska få en signatur.

Kan jag ta kölapp åt mig och en kompis?

Du kan bara ta kölapp åt dig själv.

Kan jag få något signerat utan att vara på plats?

Nej, då det eventuellt kommer fler intresserade än som kan garanteras signatur. Det går inte heller att beställa signerade böcker via näthandeln.

Hur länge kommer kölapparna att räcka?

Det kan vi inte förutse, tyvärr. De kommer gå åt, men vi kan inte säga hur snabbt, eftersom vi inte vet när folk kommer för att plocka upp dem.

Jag kommer åka väldigt långt, kan ni garantera att jag får en signatur?

Det kan vi tyvärr inte helt garantera.

Hur är det med tillgängligheten för rullstol m.m?

Vår butik är belägen i en äldre byggnad och det finns ett trappsteg in från gatan. Det finns rullstolsramp vid huvudingången, personal hjälper gärna till att lägga ut. Be någon säga till i kassan eller ring 08 – 21 50 52 för assistans.

Det är två trappor till den våning där Don Rosa kommer signera. Vi har trappgående hissar som tar rullstol upp till en totalvikt av 225 kg. P.g.a. vikt- och utrymmesbegränsningar kan eldrivna rullstolar inte åka med den.

Ledsagare behöver inte kölapp för att få komma fram till signeringsområdet.


Kommentarer

Nyhetsbrev