Djur och bakverk i söt förening

Publicerad: Måndag, 27 februari 2023, Skribent: Linda

Nya svenska Afternoon Fika är lilla företaget som gör gulliga gosedjur, stickers och annat som andas klassisk söthet i japansk anda. Vi älskar deras take på kawaii, som gröna kaktuskatten som får oss att smälta i våra decemberfrusna hjärtan. Den finns både so, katt och kattunge och som stickers och pin. 

Sverige möter Japan i perfekt harmoni i Princess Cake Cow, en gullig ullig kossa i stil med klassisk svensk prinsesstårta, med en marsipanros bakom örat. Ännu sötare än bakverket! Ett annat svenskt klassiskt bakverk som får sig en tolkning av Afternoon Fika är kladdkakan. Här i form av en härligt kakaobrun kladdkake-ko med en perfekt liten gräddklick på toppen. Påminner om dagarna man lärde sig göra kladdkaka själv och kände att världen låg framfrö ens fötter. 

För oss grodälskare finns det små stim av minigrodor som lätt misstas för frukostflingor. Se upp med vart du för skeden, dessa ska inte ätas utseendet till trots! Färdas inte i samma vatten som den domutprydde valhajen Sprinkles, men man känner ändå på sig att de är kompisar. Hans breda mun kommer inte äta upp, nån den är bara så att han kan le extra brettmot alla han möter.

Banankaninen sitter tryggt i sitt bananskal och plirar ut på dig med vänliga ögon. Perfekt för lite energi under dagen! Blanda dock inte ihop med en vanlig banan, energin från denna kommer av dosen gullighet snarare än potassium och andra nyttigheter. 

Behöver du hjälp att hålla koll på mobilen och se till att den inte dundrar ned i ansiktet när du ligger ner och kollar? Då tipsar vi om mobilhållaren i form av en shiba som glatt tuggar sig igenom en lagom gyllende brödskiva. Gullig och praktisk i ett, det bästa ändå. Och visst känns det som att shibor och bröd är som gjorda för att vara tillsammans? 

 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev