Descent into Avernus

Publicerad: Onsdag, 18 september 2019

Det är alltid en glädje att få läsa en ny kampanj till Dungeons & Dragons. Denna gång får vi besöka flera gamla favoritplatser i Forgotten Realms och de nedre planen. Att kampanjen leder de bålda äventyrarna till Avernus, Helvetets första krets, kommer med tanke på titeln inte som någon överraskning.

Handlingen tar sin början i metropolen Baldurs Gate, där rollpersonerna uppmärksammas på att den heliga staden Elturel tycks ha försvunnit spårlöst! Det väcker naturligtvis en viss uppmärksamhet. Städer fyllda av paladiner brukar inte gå upp i rök. Sökandet efter sanningen för rollpersonerna från Baldurs Gates relativt trygga gator till Blodskrigets kaos och fasor.

Kan äventyrarna lista ut vad som hänt? Kan de stoppa de onda planerna och rädda Elturel? Kan de rädda sina egna själar undan helvetets lockelser? Bara genom att spela kampanjen kan ni få svar på de frågorna! Go forth and raid Hell, brave souls!

Förutom kampanjen innehåller boken en gedigen beskrivning av Baldurs Gate, med kartor, personer, kyrkor och organisationer av betydelse.

Michael


Kommentarer

Nyhetsbrev