De kom till Tellus

Publicerad: Fredag, 24 september 2021, Skribent: Gabi

Ny podd: De kom till Tellus

För länge sedan, innan vi alla fick uppleva vår egen version av The Stand, pratade vi ihop oss med Cinemateket om att samarbeta kring rymdfilmer på temat ”Utomjordiska besökare”. Följer ni oss eller Cinemateket på Facebook kanske ni minns omröstningen från några månader sedan, då vi bad om hjälp att plocka fram de intressantaste och lagom obskyra filmerna om när det fanns aliens ibland oss.

Nu är vi mitt uppe i dessa visningar, i kväll är det dags för Terror från Rymden / Night of the Creeps, och sedan fortsätter det tre fredagar till med Rovdjuret / Predator, The Faculty och Wild Zero

Eftersom halva nöjet i att se på film är att prata om den med andra som är lika innördad, bjöd vi också in Anders Annikas och Sebastian Lindvall, curatorer på Cinemateket, till ett samtal i vår podcast, där vi bland annat går in på djupet av Sveriges kanske enda riktiga rymdfilmsklassiker: Rymdinvasion i Lappland! Men också pratar allmänt om skräcken för främlingar, det okändas förmåga att infiltrera och bröderna Strugatskijs Picknick vid vägkanten samt dess filmversion Stalker.

Sändningen av denna podcast är tyvärr något försenad, då vi helt enkelt haft ohemuligt mycket att göra här på bokhandeln. Ni som är trogna poddlyssnare har säkert märkt att vi tagit paus sedan i somras, och det här är anledningen. Vi älskar att prata filmer och böcker, men just nu måste vi ligga i så att vi har filmer och böcker att erbjuda er i våra butiker. Podden är dock inte permanent nerlagd;  That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die – även här på bokhandeln kommer en vacker dag kaoset ha lagt sig och då lovar vi att regelbundet prata öronen av er igen!

Till dess, mycket nöje med ett välmatat avsnitt om rymdfilmer och allt som hör till!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev