Codex Chaos Space Marines

Publicerad: Måndag, 4 juli 2022, Skribent: Monster

I fem år har vi väntat på nya regler (över 1,5 år på 2 wounds). Som många har sagt: ”the long war has waited far too long”. Men väntan är över! Nu släpps Codex: Chaos Space Marines med nya regler, strategem och Wantons (Chaos motsvarighet till doctrines).

Games Workshop fortsätter att trycka gasen i botten för att ge oss mer och med detta släpp har de verkligen lyckats. En kraftfull bok som ändå inte gör Chaos Space Marines oövervinnliga. Boken bjuder på full support för sju chapters, de största, samt för Creations of Bile. För den narrativa spelaren finns som vanligt Crusade-regler och nästan halva boken är lore och artwork. Vad än du är intresserad av ger boken dig just det du vill.

Mycket har fått en uppgradering, ett fåtal saker har försvunnit och andra har strömlinjeformats. Nya spelare av Chaos Space Marines har fördelen att allt som presenteras i boken kommer som färdiga kit. För veteraner som har både plast-, resin- och metallfigurer liggande blir det dock något av en omställning. Det är svårare att kombinera gamla modeller med modifikationer till de nya reglerna. Men för spelet, och nya spelare, finns innebär det ändå klara förbättringar i och med att allt flyter på bättre. Chaos Space Marines regelverk har kommit i kapp med andra arméers. Helt klart en bra bok för både den nya och inbitna Chaos-spelaren.

En liten disclaimer: även om vi nu får boken i hand finns inte alla modeller som beskrivs i boken tillgängliga. Games Workshop har inte satt ett släppdatum för allt än, så vi får vänta tålmodigt på vissa kit. Men som en stark start rekommenderas Codexen och Combat Patrol, som släpps samtidigt.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev