Café Sirius: Det händer i maj!

Publicerad: Måndag, 2 maj 2022, Skribent: Johannes

Sköna maj har ankommit. Detta är en månad när det händer otroligt mycket både i och utanför våra butiker. I Göteborg står kärsbergsträden i blom och evenemangskalendern i vår butik och café på Kungsgatan är fullsmockad med aktiviteter.

MAY THE 4TH (GÖTEBORG)
Onsdag den 4 maj firar vi den stora Star Wars dagen, May the 4th Be With You. Dagen bjuder på besök av Swedish Garrison (den svenska falangen av 501st Legion), ett klurigt Star Wars-quiz med fina priser samt en och annan överraskning. Evenemanget startar kl. 16.00 och quizet drar igång kl. 18.30.

TIDSVÅG & SPELCAFÉ
Torsdag den 5 maj kör vi all in på spel. Tillsammans med initiativet Tidsvåg och företaget RISE arrangerar vi och ett spännande samtal i Café Sirius. Evenemanget är en del av Vetenskapsfestivalen och samtalet bjuder på presentationer av nya spel, föreläsningar med spelutvecklare och intervjuer med framstående kvinnor inom spelbranschen. Samtalet kommer livestreamas och flera av samtalet gäster kommer vara med digitalt. MEN självklart erbjuda platser för livepublik. Evenemanget startar kl. 15.00 och efter livesändningen kommer caféet ha öppet för spelcafé fram till kl. 18:30.

STORT FILMQUIZ I CAFÉ SIRIUS
Fredag den 6 maj bjuder vi in till ett underhållande och klurigt film-quiz tillsammans med vår quiz-mästare Simon Goyne. Det lag som samlar ihop flest poäng går hem med fina priser från antingen Science Fiction Bokhandeln eller Filmstaden Bergakungen och Biopalatset Göteborg. Evenemanget är på engelska. Quizet startar kl. 19.00. Förhandsbokning av bord rekommenderas.

MEDELTIDSDAG
Lördag den 14 maj arrangeras evenemanget Barnens Dag i Göteborg. Självklart är vi med och firar detta. Dagen till ära kommer vi ta tillbaka Café Sirius till medeltiden. Träffa vikingar, testa verklighetstrogna lajv-svärd och njut av barnteater. Under dagen kommer det även finnas möjlighet att köpa fika-paket till reducerat pris för alla barn. Vi startar kl. 12.00.

ROLLSPELSDAG FÖR BARN OCH UNGA
Söndag den 15 maj får Café Sirius besök av spelföreningen VästSpel. Det blir en dag fylld med massor av spännande och roliga rollspel för barn och unga i åldrarna 9 till 14. Evenemanget startar kl. 12.00 och erbjuder två spelpass. Föranmälan krävs och mer information finner du HÄR.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev