Böcker att se fram emot

Publicerad: Måndag, 10 januari 2022, Skribent: Gunilla

Vi har bläddrat bland nyheter på väg in och plockat ut några titlar som ser riktigt lovande ut. Flera är på väg in redan nu i januari och några kommer längre fram i vår. Alla stora kommande titlar hittar du här.

AGE OF ASH av Daniel Abraham
Ena halvan av författarduon James S.A. Corey (bakom rymdoperan The Expanse) påbörjar ett nytt fantasyprojekt på egen hand. I den myllrande staden Kithamar söker småtjuven Alys efter sin brors mördare.

AKATA WOMAN av Nnedi Okorafor
Tredje boken om Sunny Nwazue, den USA-födda flickan som flyttar till Nigeria med sina föräldrar och upptäcker att hon har magiska krafter.

DEN UPPGRÄVDA JORDEN av Lisa Wool-Rim Sjöblom
Lisa (som är en gammal kollega till oss här på bokhandeln) väckte viktiga frågor kring internationella adoptioner med Palimpsest, där hon berättade sin egen historia. Nu tar hon sig an adoptioner från Chile i berättelsen om Maria, ett av många tusen barn som stals från sina föräldrar och adopterades bort.
 
EVERSION av Alastair Reynolds
Doktor Silas Coade deltar i en rymdskepps-expedition på jakt efter en mystisk artefakt, men dyker också upp på ett ångfartyg på 1800-talet och ombord på en zeppelinare i början av 1900-talet.

THE FERVOR av Alma Katsu
Författaren till de blodisande historiska romanerna The Hunger (om kannibalern i Donnerpasset i Klippiga bergen på 1840-talet) och The Deep (som utgår från Titanickatastrofen) förflyttar oss här till USA under andra världskriget, när alla med japanskt påbrå sattes i interneringsläger och betraktades som potentiella statsfiender. Ett av lägren drabbas av oförklarliga, våldsamma händelser.

GOLIATH av Tochi Onyebuchi
I mitten av 2000-talet börjar de rika lämna jorden. De använder planeten som källa till råvaror för rymdkolonier dit de mindre lyckligt lottade inte har tillträde. Kvar på marken finns människor som sina städer, sina hem, plockas ner bit för bit och skickas ut i rymden.

HOUSE OF SKY AND BREATH av Sarah J Maas
Kärlek och uppror i uppföljaren till House of Earth and Blood. Bryce Quinlan and Hunt Athalar dras allt längre in i upprorsrörelsen, och mot varandra.

HOW HIGH WE GO IN THE DARK av Sequoia Nagamatsu 
En smitta som släpps lös från smältande permafrost i arktis förvandlar allas tillvaro för alltid. Romanen spänner över flera hundra år och skildrar människors försök att handskas med det ofattbara, sorgen som blir allas vardag.

IN THE SERPENT'S WAKE av Rachel Hartman
Hartman väckte stor uppmärksamhet med sin drakfantasy Seraphina och uppföljaren Tess of the Road, där hon utforskade traumatiska och svåra ämnen. Nu kommer en andra bok om Tess och om en drake på jakt efter en ny identitet.

THE KAIJU PRESERVATION SOCIETY av John Scalzi
I en parallell verklighet finns magnifika kaijus som hotas av utrotning, och som om det går illa kan utrota mänskligheten.

PLAY OF SHADOWS av Sebastien de Castell
Svärdssvingande fantasy full av dueller, intriger och dubbelspel. De Castell är tidigare känd för serien The Greatcoats och påbörjar här en ny serie.
 


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev