Barnboksdagen!

Publicerad: Tisdag, 2 april 2019, Skribent: Sofia

Den 2 april firas den Internationella barnboksdagen världen över till minne av HC Andersens födelsedag och för att uppmärksamma barn- och ungdomslitteratur och inspirera till läsning. Det var IBBY, the International Board on Books for Young People, som redan 1967 kom med idén om att hylla barn- och ungdomsböcker med en särskild dag på året. Denna dag samlas barn och vuxna på skolor och bibliotek landet runt för att mötas kring sagostunder, bokbord och andra aktiviteter.

Böcker är alltid värda att fira och vi har några nya spännande titlar för våra yngre kunder. Bara häromdagen fick vi in Skuggan - första delen i en ny spännande serie som heter  Drakberidaren. Helen Ekeroths serie handlar om tolvåriga Nuwa och hennes äventyr på den kejserliga drakberidarskolan.

Drakar är ett populärt tema - vårt evenemang i Stockholmsbutiken 27 april kommer också att handla om Drakar. Och det är fullt av busiga drakar i en jättesöt ny barnbok av Juliana Fritzhand som heter Godnatt alla mina drakar. Det är en kapitelbok väl lämpad för högläsning där Driss vid läggdags får besök av sina drakkompisar som hjälper till att göra vardagliga företeelser som dagis lite mer magiska.

För de som föredrar att läsa själva har vi också en ny äventyrsberättelse med pirater som heter Kapten Kidds skattkarta av Mårten Melin och med en massa illustrationer av Johanna Kristiansson. Texten är stor och lättläst!

Johan Theorin har tidigare skrivit omtyckta spänningsromaner som utspelar sig på hans barndoms Öland. Nu har andra delen – Jakten på Hwitrerna -  kommit i hans serie Krönikan om Jarmaland som är en fantasyserie inspirerad av svenskt 1300-tal och väsen från skandinavisk folktro. Böckerna passar för bokslukare i åldern 9-12.

 Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.