Baldurs gate III

Publicerad: Måndag, 3 juni 2019, Skribent: Ulf

En mycket spännande miniteaser dök på internet, av många betraktare tolkat som en föraning om ett tredje digitalt spel i Baldurs Gate serien. Och du kanske ba':
-”Baldurs Gate? Är inte det ett jättegammalt dataspel som typ dinosaurerna spelade?”
Eller eventuellt:
BAAAALDUURS GAAATEE! MINSC! BOO! HURRAAA!”

Hör du till den första grupperingen så ja, Baldurs Gate är ett äldre spel men som enligt många absolut håller än idag. Det har en lång och fängslande handling med flera sidospår och en av de absolut mest färgstarka spelkaraktärerna någonsin; den alltid välmenande Minsc med tillhörande rymdhamster Boo vars citatvänliga dialog inspirerat till otaliga skratt. Baldurs Gate har mer att erbjuda än Minsc och Boo, de är dock den här skribentens favorit vilket kanske märks. Baldurs Gate har en mörkare sida än hamstrar och hjältar, och att den kommande DnD expansionen ”Baldurs Gate – Descent into Avernus” kommer leda spelarna till Helvetets första cirkel ger en indikation om att Baldurs Gate inte enbart förknippas med pälsklädda gnagare.
Om du vill ge dig in i DnD världen ”Forgotten Realms” rekommenderar jag varmt följande äventyrarguide men om du ännu inte bitits av rollspelsmyggan så kan brädspelet Betrayal at Baldurs Gate vara interessant. Brädspelet är baserat på det mer kända Betrayal at House on the Hill men är marinerat i DnD, framförallt Forgotten Realmsvärlden, och är kanske en mer lättillgänglig introduktion än hela rollspelsupplevelsen. Vilket som, fantasin är här för att stanna och jag välkomnar den nya rollspelsvågen med ett ”Butt-kicking! For goodness! ” via Minsc. 

 


Kommentarer

Nyhetsbrev