Äntligen Comic con

Publicerad: Fredag, 5 november 2021, Skribent: Gabi

Det är äntligen dags för ett Comic Con i Stockholm igen! Vi är på plats med våra vänner från Asmodee Nordics och ansvarar tillsammans för brädspelszonen, BOARD GAME ZONE på kartor och i mässinformation. 

Här kommer du kunna testa ett antal spel tillsammans med Asmodees glada demo-team, både kommande World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King och favoriter som Dixit och Exploding Kittens. Dixit är det fantasieggande spelet som är både prisbelönt och fortsätter älskas av spelare. Det är ettt familjespel i ordets allrs bästa bemärkelse, det fungerar verkligen lika bra för (nästan) alla åldrar och väcker fantasin och berättarlusten, när du ska komma med en beskrivning av en sagoliknande bild, och sedan hitta den av de andra spelarnas bild som bäst stämmer in på beskrivningen. Exproding kittens är ett av våra absolut mest populära partyspel, och lämpar sig alldeles utmärkt för att ta med på puben, eller ha med på ölrovningen hemma.

I vår monter kommer vi också få besök av flera svenska fantastik-författare!

Idag fredag har vi besök av Peter Bergting, som signerar sin jättefina Monster - stora boken om världens värsta vidunder! Liksom flera av författarna som besöker oss, kommer Peter delta i streamade samtal i Heroes Studio, som kan ses även om du inte kan vara på plats! Vi kommer också ha besök av skaparna till kommande rollspelet A Tale of Bravery på besök, som låter dig köra en testrunda.

Lördagen har vi två besökare: Sara Bergmark Elfgren, aktuell med hyllade gotiska romanen Grim! Vi älskar den här på bokhandeln,  och är du nyfiken på varför så kolla in vår recension.

Vi välkomnar även Johan Egerkrans, författare och illustratör som signerar vackra Nordiska Gudar, Nordiska Väsen och den nya utgåvan av Mio, min Mio. Förutom vår monter, kommer Johan Egerkrans också dyka upp på en av Comic Cons scener, tillsammans med många andra internationella och svenska gäster.   

Hans kommande bok Drakar kommer tyvärr inte finnas då den inte hunnit från tryckeriet, men du kan förboka signerad utgåva och han kommer också besöka oss i butik.   

På söndagen, familjedagen, är vi glada att välkomna tre barn- och ungdomsförfattare: Fantasymästaren Jo Salmson, aktuell med första delen i sin nya serie Odjuret i borgen (6-9 år). Lättläst och illustrerad av Yossra El Said, handlar den om nyfikenhet och gamla hemligheter.

Science fiction-författaren Oscar Källner, som med Imperiets Arvinge, illustrerad av Karl Johnsson, skapat en spännande och episk rymdserie för läsare ca 9-12. Det är mysterier, kidnappningar och en udda besättning på skeppet Stillheten.

Fantasy med nordiska influenser blir det i David Renklints Blixtregn, även detta en kapitelbok för 9-12 år. I kamp mot maror och en magisk kraft som tär på henne själv, måste blixtbarne Eli övervinna sig själv för att klara sig i den hårda världen. Fjäll, mytologiska varelser och lätta steampunk-vibbar blandas alla fint i en spännande serie.

Och, naturligtvis, har vi med ett urval av produkter ur vår butik: massa spel, men också manga, romaner, serier, konstböcker och mer. Missa inte att vi har ett begränsat antal av hedersgästen Felicia Days böcker Embrace your weird och You’re Never Weird on the Internet (Almost).   

Hoppas vi syns på Comic Con!


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev