25% rabatt till operan The Turn of the Screw på Folkoperan

Publicerad: Måndag, 2 januari 2023, Skribent: Linda

25% rabatt till operan The Turn of the Screw på Folkoperan

Henry James kortroman The Turn of the Screw har kallats för världens bästa spökhistoria och belyser två föräldralösa barns utsatthet och oskuld i en obehaglig kontext av kontroll och maktutövning. Den brittiske kompositören Benjamin Britten skrev om den till en opera med samma titel som kom att bli ett av hans mest banbrytande verk. I regi av Annilese Miskimmon framförs nu The Turn of the Screw på Folkoperan 1-26 februari. Folkoperan erbjuder Science Fiction Bokhandelns kunder 25% rabatt på föreställningarna 2-12 februari. Erbjudandet gäller för ordinarie biljetter. 

The Turn of the Screw är en av Benjamin Brittens mest spännande och banbrytande operor och ett av efterkrigstidens verkliga mästerverk. Likt flera av hans verk blottlägger den människans utsatthet och empati men också förmåga att begå mycket onda handlingar. Vi kliver in i en värld av mystik och till synes oskyldig skönhet som visar sig (kanske) dölja en obehaglig hemlighet. Britten har skapat en musikalisk värld där sången är djupt integrerad med orkesterns instrument vilket ger ett intimt tilltal helt i Folkoperans anda. Vad är verklighet och vad är inbillning? Hur ser vi på vittnesmål och vem äger berättelserna? Historien dras åt tajtare och tajtare för varje takt i musiken.

Handlingen utspelar sig på herresätet Bly på den engelska landsbygden, och en ung kvinna har precis anställts som guvernant till de föräldralösa syskonen Miles och Flora. Ganska snart känner guvernanten att det är något som skaver i idyllen och den utvecklas sakta mot en mardröm. Vålnader av en tidigare butler, Peter Quint, och en tidigare guvernant, Miss Jessel, gör entré och de visar sig ha en obehaglig makt över barnen. Guvernanten gör allt för att skydda barnen men i takt med det återkommande musikaliska temat skruvas berättelsen genom ett otal variationer mot den slutliga katastrofen.

Rabattkod: scifi2023
Rabattkoden är giltig t.o.m. 12 februari.

Boka din biljett här:

https://folkoperan.se/uppsattningar/the-turn-of-the-screw/


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev