2023 - spel på gång

Publicerad: Tisdag, 24 januari 2023

Under året planeras det släppas en hel del spännande spel och speltillbehör. Johannes tittar närmare på fem titlar att se fram emot under 2023

STAR WARS THE DECK BUILDING GAME
En ikonisk rymdkamp – den mellan rebellerna och imperiet – tar ännu en gång plats på spelbordet. Star Wars: The Deckbuilding Game är ett kortbaserat spel där två spelare kämpar om galaxens öde. Under spelets gång måste båda sidor göra strategiska val, samla resurser, bygga upp sina kortlekar och utnyttja karaktärer som Darth Vader och Luke Skywalker. Den spelare som först slår ut tre av motståndarens baser tar hem makten över galaxen långt, långt borta. Speltid ca. 30 minuter. Spel och regler på engelska.

WAR OF THE RING: THE CARD GAME
Går det att få för mycket The Lord of the Rings? Svaret är självklart nej! Detta spel är starkt inspirerat av det prisbelönta och uppskattade brädspelet War of the Ring. Som i många tidigare spel inspirerade av J.R.R. Tolkiens berättelse handlar det om att ta kontroll över Härskarringen. I det här kortbaserade spelet för 2–4 personer turas spelarna om att samla och lägga ut kort som representerar karaktärer, arméer, föremål och händelser från Midgård. Den goda sidans slutgiltiga mål är att förstöra ringen. Den mörka sidan måste stoppa ringbärarna från att slutföra sitt uppdrag. Mycket spänning utlovas. Speltid ca. 90–120 min. Spel och regler på engelska.

DEAD BY DAYLIGHT
Ett blodisande brädspel baserat på det skräckfyllda tv-spelet med samma namn. Dead By Daylight kan bäst beskrivas som en mörk katt och råtta-lek där 3–5 spelare antingen tar rollen av överlevare (Survivor) eller mördare (Killer). Under spelets gång kommer spelarna - utifrån vald klass och uppdrag - utforska olika delar av brädet och samla på sig unika egenskaper. Det finns många sätt att undvika sina motspelare, och lika många sätt att hamna i deras klor. Spelet innehåller ett stort urval av karaktärer med tillhörande miniatyrer. Om du uppskattar skräck och splatter är detta en titel att slänga ett extra öga på. Speltid ca. 30–30 min. Spel och regler på engelska. Rekommenderas från 18 år.

Två ytterligare titlar som vi ännu inte hunnit lägga upp på vår hemsida, men som planeras släppas under året är HEXCRAWL TOOLBOX och MAUSRITTER RPG. Hexcrawl Toolbox är ett perfekt tillbehör för dem som enkelt önskar bygga upp en spelplan för rollspelsäventyret. Brickorna har motiv som representerar olika miljöer (ex. skog och vatten) och saker (ex. ruiner och vulkan). Spelledaren kan sedan enkelt sättas samman dessa till en rollspelskarta. Läs om Hexcrawl HÄR. Mausritter RPG är ett populärt rollspel som under året kommer få ett nytryck. Vilka överraskningar som väntar tåls att se!

OBS: Då leveransdatum av spel kan variera kraftigt kan vi ej säga exakt när respektive spel kan tänkas nå vårt lager och våra butiker. Datumen som anges på produktsidorna kan komma att uppdateras löpandet.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev