Stockholms Bokhelg 16-19 maj

Publicerad: Tisdag, 14 maj 2024, Skribent: Fanny

Välkommen till vår butik under Stockholms Bokhelg 16-19 maj!

Sedan starten 2021 har arrangemanget Stockholms bokhelg samlat tusentals litteraturintresserade.

Under dagarna medverkar över 100 förlag, flera bokhandlare, museer och kulturinstitutioner. Festivalen är helt kostnadsfri och genom en stadskarta navigerar besökarna runt mellan stadens öar för att hitta till de utspridda bokoaserna. I år är vi från Science fiction-bokhandeln med! Under torsdagen och fredagen bjuder vi in till författarsamtal och signeringar. Både för stora och små. Här hittar du våra programpunkter, välkommen in till oss på Västerlånggatan 48! 

16 maj – Signering med Sci-fi författaren Orest Lastow 

Orest är vetenskapsman och forskare, och sedan ett par år tillbaka kan han lägga till författare på sitt CV. Just nu är han aktuell med science fiction-deckaren Tvåhundra år förgäves som utgör den avslutande delen i Petahertz-trilogin. Orest är civilingenjör i teknisk fysik och har doktorerat i aerosolfysik, så om du har några riktigt avancerade frågor om fysik inom Sci-fi är Orest helt rätt person att vända sig till. 

17 maj - Rollspelsäventyr med högläsning (8-12 år) 

Genom Vildmarken är första delen i en återkommande serie av rollspelsäventyr som utspelar sig i fantasyvärlden Ulmar. Vi läser högt ur boken och ger en introduktion till den magiska världen av Ulmar! Rekommenderad ålder är 8-12 år, men alla som är nyfikna på nyskrivna svenska rollspel är självklart välkomna. 

17 maj – Signering med tecknaren Jan Stenmark 

Välkommen på signering med den humoristiska bildkonstnären Jan Stenmark. Just nu är han aktuell med Saker jag aldrig skulle drömma om att göra. Sedan debuten 1990 har Jan Stenmark (f. 1949) gett ut flera böcker. Han har gjort sig känd för sina humoristiska och underfundiga kollage där han blandar text och bild.  


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev