Minecraft 15 år

Publicerad: Tisdag, 11 juni 2024, Skribent: Petter

Den 17:e maj 2009 släpptes Minecraft för första gången, i femton år har spelet varit en källa för kreativitet, gemenskap och byggarglädje! Vad som började som ett hobbyprojekt har idag växt till ett världsfenomen. För att fira detta har vi pyntat våra butiker lite extra blockigt! 

I dagarna har vi även fått in tre spännande seriealbum som utspelar sig i Minecrafts underbara värld!  

Bok 1 – Tyler har flyttat med sin familj till en helt ny stad. Här har Tyler svårt att hitta nya vänner, men som tur är håller han kontakten med det gamla kompisgänget genom att hänga med dem i Minecraft. Tillsammans bestämmer de sig nu för att ta sig an, och förhoppningsvis besegra, den fruktade och mäktiga Enderdraken! 

Bok 2 – Tyler och hans gäng är tillbaka, denna gång har de siktet inställt på ett äventyr till havs! Men havet kan vara en farlig plats och det dröjer inte länge innan de blir tillfångatagna av ett gäng lömska pirater. Dessvärre lurar det ännu värre hot i havens djup, nu måste vännerna verkligen våga lita på varandra för att överleva! 

Bok 3 – När gänget hittar en övergiven portal teleporternas de till den del av Nether som ingen av dem känner till. Nether är en farlig plats fylld av kraftfulla fiender. Situationen blir inte bättre när deras Nether-expert Grace säger att hon inte vill spela mer. Hon är trött på att behöva svara på alla frågor och lösa alla de svåra situationer gänget ställs inför. Kommer de andra lyckas arbeta tillsammans för att vinna tillbaka sin vän? Utan henne är de chanslösa i Nethers skoningslösa värld! 

Utöver böckerna har vi här på hemsidan samlat massor med häftiga Minecraft-relaterade prylar.  

Ni hittar allt här! 

Vi på Bokhandeln önskar Minecraft ett stort grattis och ser fram mot ytterligare 15 år av skapande och utforskande! Hipp hipp hurra! 


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev