Väsen!

Publicerad: Måndag, 10 september 2018, Skribent: Sofia

Mytiska väsen och fabeldjur har i alla tider fascinerat och inspirerat oss människor. Sagorna världen över rymmer de mest fantastiska magiska varelser som hotar och lockar. Påfallande många kulturer har historier om drakar, enhörningar och diverse skogsandar.

SF-Bokhandeln har valt väsen som tema för vår magiska bal på Nalen i Stockholm denna lördag 15 september. Det går förstås bra att bara klä sig i högtidsdräkt men det vankas fina priser för de som bäst gestaltar kvällens tema. Vill du bli en dryad, satyr, undin eller kanske fågel Fenix? Eller ta den enkla utvägen och gå som jultomten?

Inspiriationsböcker har vi gott om i alla tre butikerna! Särskilt enhörningar och sjöjungfrur har seglat fram på senaste tiden, vid sidan av de klassiska alverna och drakarna. Populärast är förstås Johan Egerkrans praktverk om våra Nordiska Väsen  (Vaesen på engelska). Annars finns det gott om sagoböcker på temat, som Lyktgubben, skogsfrun och andra väsen, Den lilla sjöjungfrun, Enhörningen Aurora och åtskilliga fler böcker på temat! Du kan till och med gå på djupet med din karaktär och laga Enhörningsmat

För en mer monstruös inriktning rekommenderas en praktfull monsterguide som historikern Bo Erikssons Monster, Dracopedia som trots titeln även innehåller sådant som gripar och yetis eller Vidunder av Jorun Modén och Henrik Tamm där det till och med går att trycka på en knapp och inspireras av vidundrets läte!

Låt valet av kostym kännas kul och inspirerande – kom ihåg att det i fantasins värld inte finns några fel val, men oändligt många rätta!


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.