Season of Storms

Publicerad: Tisdag, 8 maj 2018, Skribent: Petter

Andrzej Sapkowski började skriva om Geralt av Rivia i mitten på åttiotalet. Geralt är en så kallad Häxkarl, en mutant med uppgift resa land och rike runt i jakt på monster och andra övernaturliga varelser. Den första novellen publicerades i en polsk science-fiction- och fantasy-tidning som del av en tävling. Sapkowski kammade då hem en tredjeplats. Sedan dess har det blivit åtta böcker och seriens popularitet har bara växt. Sapkowskis värld existerar inte längre bara i bokform utan har även blivit en serie tv-spel hyllade av både kritiker och fans. I april 2017 utannonserade Netflix att de kommer producera en tv-serie baserad på böckerna. Något exakt släppdatum har inte presenterats, men rykten pekar på någon gång under 2020.

Idag släpps den åttonde boken i serien, Season of Storms, på engelska. Berättelsen utspelar sig mellan novellerna i The Last Wish och är helt fristående. Då ett uppdrag inte går som planerat blir Geralt av med sina vapen. Han måste nu göra allt för att få dem tillbaka, för ondskefulla magiker smider planer och mörka moln hopas. En storm är på väg.

För den som vill börja läsa serien rekommenderar vi att börja med novellsamlingen Sword of Destiny som kommer först rent kronologiskt. Fem av böckerna, med början i Blood of Elves, berättar historien om hur Geralt tar prinsessan Ciri under sina vingar och tränar henne för att själv bli en härxkarl. Vi har även en serie grafiska romaner och ett uppslagsverk för den som verkligen vill götta ned sig i Sapkowski fantastiska värld.Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.