Pridedag med QueerNördarna

Publicerad: Onsdag, 1 augusti 2018, Skribent: Gunilla

Idag har Stockholmsbutiken öppet till 20:00. Tillsammans med QueerNördarna firar vi Prideveckan med en heldag i butiken: spel, diskussioner och högläsning!

PROGRAMMET
❀ ❀ ❀ Brädspel drop-in ❀ ❀ ❀
Kom och spela brädspel med oss och andra queera nördar! Spelborden är på plats större delen av dan, det är bara att komma förbi och vara med på ett eller flera partier. Spelen finns på plats och och även folk som gärna förklarar reglerna om du/ni vill testa något nytt.
Ps. har du spel-önskemål, lämna gärna en kommentar så kollar vi vad vi kan göra!
Tid: 11.00-16.00
Plats: Övervåningen

❀ ❀ ❀ Queer bokcirkel i medeltida källarvalv ❀ ❀ ❀
Föranmälan krävs! Kom upp till brädspelarna på övervåningen och säg till att du vill vara med. Drop-in i mån av plats,
Är alver queera? Kommer jordens befolkning bli homosexuell? Finns det bra trans-skurkar? Under en timme diskuterar vi våra erfarenheter av queer gestaltning i fantastik-litteraturen. Erland Nylund från Studiefrämjandet håller i samtalet och presenterar frågeställningar.
Ta gärna med en bok med exempel på queer gestaltning för diskussion (och om du vill, bokmärk en bit för högläsning). Tillsammans grottar vi ner i oss i trender, utmaningar och vad vi egentligen längtar efter!
Tid: 16.00-17.00 (kom gärna några minuter tidigare för samlad nedgång!)
Plats: Källarvalven under SF-bokhandeln. Samling vid huvudingången

❀ ❀ ❀ Rollspel – ett queert äventyr ❀ ❀ ❀
Queerhet i rollspel är temat för denna workshop, som arrangeras av Rollspelsfrämjandet.
Få medium är så lämpade att utforska och visa fram hbtq-spektrument som rollspel. Vi pratat eskapism, representation och hur man kan arbeta normbrytande och inkluderande som både spelare och spelledare: Vad finns det för exempel på queerhet i existerande spelvärldar? Hur spelar man Queert i ett normativt spel? Kan sunkiga äventyr skrivas om för att bli mer inkluderande?
Tid: 17.00-18.00
Plats: Övervåningen/Home-avdelningen

❀ ❀ ❀ Queer representation i fantastik - Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg & Gabrielle de Bourg i samtal ❀ ❀ ❀
En djupdykning i att skriva representation för sig själv och andra! Vilka möjligheter och motgångar erbjuder olika medier?
Författarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg ihop med rollspelsförfattaren Gabrielle de Bourg samtalar om queer representation inom fantastik.
Tid: 18.30-19.30
Plats: Bottenplan vid fantasyavdelningen


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.