Potterfirande och Pridedag

Publicerad: Tisdag, 3 juli 2018, Skribent: Gunilla

Vi har börjat smida planer för två fullmatade temadagar om en knapp månad.

Tisdag 31 juli firar vi Harry Potters födelsedag i alla tre butikerna. Det blir lekar och spel, och utklädda trollkarlar, häxor och magiska varelser får 10% rabatt på vårt Harry Potter-sortiment.

I Stockholm firar vi med fotografering av alla utklädda, kostymtävling, skattjakt i Gamla stan och samtal om representation i den magiska världen. Malmö har tipsrunda, kostymtävling och magisk marknad. I Göteborg blir det magiskt fika i Café Sirius, Potter-quiz och kostymtävling.

Sätt redan nu igång att rita och måla för att delta i vår FANARTTÄVLING, där det gäller att skapa en svensk skola för häxkonster och trolldom! Hur tycker du att en trolldomsskola ska se ut? Rita din bild och maila oss på fanart@sfbok.se SENAST den 30/7.

Du kan rita skolans vapen, byggnaderna, ett klassrum eller några elever och lärare. Eller överraska oss med något helt annat! Glöm inte att döpa skolan till något finurligt, och skriv med skolans namn på bilden. Bildformatet måste vara .pdf, .jpg, .jpeg eller .png och anpassat för att skrivas ut på A4-papper. Bilderna får inte skickas som komprimerade filer.

Informationen vi behöver:
• Namnet på skolan du ritat
• Ditt eget namn – det här kommer visas på internet! Vill du att vi bara lägger ut förnamn, skriv det
• Din hemstad
• Den e-postadress du vill att vi svarar till
• Skriv också hur gammal du är, då tävlande delas in i två klasser, 0-11 års ålder och 12+.

I år hålls EuroPride med firande i både Stockholm och Göteborg under tre hela veckor. 1 augusti ordnar QueerNördarna en Pridedag på SF-Bokhandeln i Stockholm. Det blir brädspel under hala dagen, högläsning i källarvalvet och diskussioner om rollspel som ett queert äventyr. Dessutom pratar Sara Bergmark Elfgren och Gabrielle de Bourg om queer representation inom fantastik. Det blir en djupdykning i att skriva representation för sig själv och andra och hur olika medier kan erbjuda möjligheter och motgångar.


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.