Grindelwalds brott

Publicerad: Onsdag, 14 november 2018, Skribent: Gabriella

Hur många var på premiären av Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald? (Inte jag, så ni behöver inte vara rädda för spoilers i denna text…)

Vi fortsätter följa magizoologen Newt Scamander, som vi först mötte som författaren till Harry och Rons bok om just Fantastiska Vidunder. Det var nog inte många som gissade att Newt skulle bli huvudpersonen i sin egen filmserie, eller att den skulle handla så mycket om upptakten till Grindelwaldkriget, men som huvudperson fungerar Newt väldigt bra. Spelad av Eddie Redmayne är hans livsgärning både att lära sig om världens magiska varelser, och att sprida den kunskapen till de fördomsfulla trollkarlarna. På så vis är Newt ett exempel på elevhemmets Hufflepuffs bästa egenskaper – trofasthet, rättvisekänsla och att inte dra sig för hårt arbete. Kontrasten mellan Newt och både den fanatiske Gellert Grindelwald och gode, men ibland lite väl sluge, Albus Dumbledore känns som den kan hålla genom de planerade fem filmerna i serien.

I förra filmen var miljön New York, 1926 och nu fortsätter världsturnén med ett stopp i det magiska Paris! Newt springer här på flera gamla bekanta – kan ni inte hålla er av spänning, finns såklart mängder av trailers ute, men många är lite väl långa. Tittar man på den merch som kommit in, eller är på väg, ser vi (föga förvånande) att både bowtrucklen/böjsvansen Pickett och flera av det klåfingriga, men ack så söta Niffler-släktet kommit igen. Vi har också en stilig The Art of the Film på väg, rekommenderas till alla Potteristers julkklappslista liksom naturligtvis filmens manus.

Ps. Mina biljetter är till på torsdag. Strikt sekretess ombeds från kollegor och alla andra! #protectthesecrets

GabriellaKommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.