Fumiyo Kouno

Publicerad: Måndag, 7 maj 2018, Skribent: Linda

I helgen var det seriemässa på Kulturhuset i Stockholm, och de fick besök från (bland andra) Fumiyo Kouno,  känd för "In this Corner of the World" och "Town of Evening Calm, Country of Cherry Blossoms" . I samband med hennes besök i Sverige har vi även bjudit in henne på en signering i vår butik i Gamla stan nu på onsdag

Flerfaldigt prisbelönta "In this Corner of the World" utspelas i närheten av Hiroshima på 1940-talet, och väver ihop berättelsen om unga Suzus livsuppbrott när hon gifter sig och flyttar in med sin makes familj med de stora historiska skeendena. Allt från matlagning till klädskapning under krigsåren skildras med värme och ömhet, det svåra men också underbara med att finna sig tillrätta i sin nya familj, medan propagandakrav och bombräder haglar över dem alla. Över det hela vilar skuggan av atombomben.

"In this Corner of the World" blev långfilm 2016, och fick mycket positiv respons för hur den berättar om dramatiska händelser med ett familjenära och kvinnocentrerat perspektiv.


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.