Events och signeringar och auktioner, oh my!

Publicerad: Fredag, 13 april 2018, Skribent: Linda

Närmsta tiden har vi massor med roliga saker som händer i våra tre butiker. 

Café Sirius nu i helgen håller vi välgörenhetsauktion med åtskilliga rariteter inom böcker, spel och fandom. Alla intäkter går direkt till Superhjältar mot cancer. OBS: Endast Swish och endast bud på plats. Vid sidan om auktionen har vi också en välgörenhetsloppis med många fynd. Gör en god gärning och fynda på samma gång.

En trappa ned, vid hobbithålan, hålls tvenne signeringar:
Kl 12 inleder göteborgsfantastikern Patrik Centerwall med ett kort föredrag om etik & moral i fantasy, följt av signering av hans alldeles nysläppta ungdomsbok Klockan och spegeln.
Kl 14 berättar Anders "Beregond" Stenström, som är en av världens främsta Tolkienkännare, om sin översättning av Tolkiens brev, och signerar givetvis. Göteborgs Tolkiensällskap Mithlond är inbjudna, liksom Club Cosmos.

På tisdag 17 april kommer Siri Pettersen till malmöbutiken för att signera sin trilogi Korpringarna, och tio dagar senare, 27 april, är det en trippelsignering med tre författare med nya böcker ute. Vi inleder med ett prat om fantasy, magi och tidsresor, och sedan blir det signering. Författarna är Charlotte Cederlund, Patrik Centerwall och Linnea Dahlgren. 

Dagen efter har vi en livepodd för Vetenskapsfestivalen i Göteborg, där undersöker podcastteamet Gabriella & Jenny vilka "vi nördar" egentligen är. Vi har med oss Maths Claesson, VD för Science fiction bokhandeln, och SF-författare. Med perspektiv inifrån snackar vi nörderi, geekdom, kultstatus och identiteter. 

I Stockholm har vi årets upplaga av Stockholms kulturnatt där vi medverkar med ett enormt spännande och fullspäckat program. Vi öppnar våra medeltida valv och våningar för Kultister, gudinnor, divor och drakar! Bli spådd av en sierska, var med på en seans och kontakta den andra sidan, pyssla, gå författarskola, spela bräd- och rollspel, möt gudinnor och vinn levande musikquiz med mezzosopranen Sofia Flodin och artisten Inga Tvivel!

 


Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.