Deadpool 2

Publicerad: Tisdag, 15 maj 2018, Skribent: Petter

Idag är det äntligen dags för Deadpool att göra comeback på svenska biografer. Första filmen blev en braksuccé och gick hem hos både fans och filmkritiker. I uppföljaren ställs allas vår favoritlegosoldat mot Cable, en supersoldat hitskickad från framtiden i jakt på en ung pojke med mystiska krafter.

Deadpool och Cable har en lång historia tillsammans i serierna. Det hela började i början av 90-talet när Deadpool gjorde sin debut i The New Mutants #98. Han var då anställd lönnmördare med Cable som måltavla. Karaktären har sedan dess genomgått en hel del förändringar. Han gick från att vara en seriös och hårdkokt soldat till att bli en parodi på anti-hjälten, utan några som helst problem att bryta den fjärde väggen och prata direkt till läsaren. I mitten av 2000-talet fick Cable och Deadpool en helt egen serie tillsammans. Då med en dynamik som kan liknas vid till exempel Murtaugh och Riggs från Dödligt Vapen-filmerna eller någon annan klassisk ”buddy-cop”-duo.

På vita duken gjorde Deadpool sin debut 2009 i filmen X-Men Origins: Wolverine. Något många av oss, inklusive Ryan Reynolds som gjorde rollen även då, helst vill glömma. Borta var den ikoniska röda dräkten, de hade till och med sytt igen munnen på honom. Något som är näst intill ofattbart då ett av karaktärens mest kända drag är hans rappa dialog. Reynolds var som sagt inte nöjd med resultatet och var mån om att göra karaktären rättvisa. När det var dags för Deadpool att få en egen film såg han därför till att vara inblandad redan på manusstadiet. Resultatet blev en självmedveten film som, precis som serien, både lyfte fram humorn och ständigt bröt den fjärde väggen. Succén var ett faktum och en uppföljare fick grönt ljus redan innan den första filmen hunnit gå upp på bio.

För den som är sugen på att börja läsa serien kan vi rekommendera den första volymen i Deadpool Classic, den populära mini-serien Deadpool kills the Marvel Universe eller Wolverine Origins vol 5: Deadpool. Vi har även laddat upp rejält med t-shirts, figurer och massvis med andra prylar.Kommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.