Before the Storm

Publicerad: Fredag, 1 juni 2018, Skribent: Gunilla

Höstens expansion till World of Warcraft blir den sjunde i ordningen. Spelarna har under flera år kämpat mot hotet från demonerna i Burning Legion, men nu  ska handlingen koncentreras till Azeroth och striden mellan Horden och Alliansen. Båda sidor värvar nya allierade, representerade av nya spelbara raser som void elves och lightforged draenei. Huvudhandlingen kretsar kring hur dvärgarnas kung Magni Bronzebeard ber äventyrarna (spelarnas karaktärer) om hjälp att rädda världen, så att något finns kvar när stridsdammet i kraftmätningen mellan de två styrkorna har lagt sig.

I väntan på Battle for Azeroth släpps nu en roman av alltid pålitliga Christie Golden, som vid det här laget kan Warcraft-världen på sina tio fingrar. I Before the Storm berättar hon om såret som har drabbat världen Azeroth, sedan titanen Sargeras stötte sitt svärd i hennes hjärta under slutstriderna mot Burning Legion. Azeroth är som bekant själv en titan i vardande, en slags världssjäl som växer och utvecklas inne i planetens hjärta. Nu är hon döende. Om hon går under kommer allt liv att förtvina på hennes yta.

Såret efter Sargeras svärd har blottlagt ett mystiskt grundämne, azerit, som kan användas för att skapa märkliga ting. I fel händer kan det bli ett fruktansvärt vapen. När Horden och Alliansen vänder sig mot varandra drar kampen om azeriten igång. Samtidigt smider Anduin Wrynn, Stormwinds kung, planer som han hoppas ska skänka en bestående fred. Men ska det lyckas måste han få med sig Sylvanas Windrunner, Hordens krigshövding. Frågan är om det låter sig göras, och vilka planer Sylvanas har för Horden och Azeroth.

GunillaKommentarer

Vill du skriva en kommentar? I så fall måste du logga in.