Fantasyresor från hängmattan

Publicerad: Tisdag, 25 juni 2024, Skribent: Linnéa

Från hängmattan kan du med hjälp av fantasyböcker resa till andra spännande världar. Följ med till en dödlig skola i en annan dimension, res snabbt med sjumilastövlar eller dyk ner i boken som tar dig till Fantásien. Äventyret väntar!

Invisible Life of Addie LaRue av V. E. Schwab

Addie LaRue säljer sin själ till djävulen i utbyte mot odödlighet. Hon förbannas även att bli bortglömd av alla hon någonsin har och någonsin kommer träffa. Vi får läsa om hur hon evigt ung lever genom historien ständigt strävandes efter att göra ett bestående avtryck i världen. Efter 300 år händer det hon inte trodde möjligt – i en liten bokhandel på Manhattan träffar hon en person som minns hennes namn. Kan Addie LaRue ta sig ur sin deal eller är hon dömd att fortsätta leva ett långt och ensamt liv?

Den oändliga historien av Michael Ende

För 45 år sen släpptes Den oändliga historien för första gången, sedan dess har den översatts till över 30 språk, blivit film och uppskattats av både barn och vuxna. Pojken Bastian stjäl en bok och gömmer sig på skolans vind. Snart befinner han sig i en magisk värld, långt från hans egen, och landet Fantásiens öde ligger nu i hans händer.

Shadow of the Gods av John Gwynne

100 år har gått sedan de gamla gudarna krigade och drev sig själva till utrotning. Katastrofen av deras fall krossade landet Vigrið. När viskningar om krig nu återigen ekar över slätter och fjordar får vi följa tre personer: en jägarinna på farligt uppdrag, en adelskvinna som söker ära på slagfältet och en träl som tagit sig fri och nu söker hämnd. Alla tre kommer forma världens öde när den på nytt täcks av gudarnas hotfulla skugga.

 Deadly Education av Naomi Novik

Varför skickar man sina barn till en internatskola full med monster? För att det finns ännu större monster på utsidan. Överlever du skolan har du chansen gå med i en säker enklav, men vägen dit är lång. På skolan Scholomance kämpar eleverna för att ens kunna överleva. För Gal är det annorlunda, hon har så mycket magisk kraft att skolgången potentiellt blir en dans på rosor. Om hon ville använda mörk magi det vill säga, vilket hon är helt emot. Inte nog med att hon därför behöver lära sig vit magi, hon behöver aktivt kämpa för att inte släppa fram den mörka magin som kan ödelägga hela skolan.

Howl's Moving Castle av Diana Wynne Jones

I ett fjärran land, där det finns både sjumilastövlar och osynlighetsmantlar, bor Sophie. Hon utsätts för en elak häxa som förvandlar henne till en gammal ful och ledbruten gumma. Sophie måste därför ge sig av hemifrån i hopp om att lyfta förbannelsen. Under ett förskräckligt oväder söker hon skydd i ett mystiskt slott som svävar omkring i luften och hela tiden flyttar på sig. Det visar sig att slottet ägs av en fruktad trollkarl som är nyckfull och oberäknelig…. men ack så charmerande!


Kommentarer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev