Kontur och Nebula

Publicerad: Måndag, 29 maj 2017, Skribent: Gunilla

Helgen som gick var det sf-kongress i Uppsala: Kontur 2017 med Ann Leckie, Kameron Hurley och Siri Petterssen som hedersgäster. Det pratades om skrivande och läsande på längden och tvären. Vi var förstås några från SF-Bokhandeln närvarande. Gabi från stockholmsbutiken höll i ett samtal om queer genrelitteratur och Karin och Nene från Malmö pratade om att tipsa om böcker och att skriva fanfic. Ni som inte var där kan lyssna på ett smakprov från hedersgästernas skojiga prat om världsbygge här. Förhoppningsvis kommer fler ljudfiler upp på Sweconpoddarna så småningom. Bilder från kongressen finns på Instagram.

Nästa år hålls Swecon (som den största svenska sf-kongressen varje år kallas) i Nacka utanför Stockholm, på Dieselverkstan i Sickla. Om många anmäler sig i god tid blir det lättare för arrangörerna att planera. Här bokar man en plats.

Förra veckan delades Nebulapriserna ut. Charlie Jane Anders vann med sin roman All the Birds in the Sky. En oerhört mysig och finurlig bok som rekommenderad varmt även av oss. Bästa kortroman vanns av Seanan McGuire och hennes Every Heart a Doorway. Läs Maths rekommendation av All the Birds in the Sky här.


Kommentarer

Prenumerera på våra nyhetsbrev